Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » У петак, суботу и недјељу забрана кретања од 12.00 до 5.00

У петак, суботу и недјељу забрана кретања од 12.00 до 5.00

Републички шаб за ванредне ситуације је донио закључак којим се забрањује кретање од петка – 1. маја од 12.00 часова до суботе у 05.00 и суботе од 12.00 до недјеље у 05.00, те од недјеље у 12.00 до понедјељка у 05.00 часова.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић каже да су овакве одлуке нужне у периоду погоршања епидемиолошке ситуације, који је услиједио након охрабрујуће седмице. Шеранић је поновио да су смањење броја контаката, физичко одстојање и повећана лична хигијена најбоља заштита.

– Мислим да треба да испоштујемо одлуке и да не идемо у инат тим одлукама, јер то свакако није добро. Очекујем да ћемо се понашати како треба – каже министар.

Из МУП-а су похвалили грађане јер у највећем проценту поштују наредбе о забрани кретања. Због мањег дијела који их крши, најављују појачане контроле до понедељка. Још не размишљају о укидању полицијског часа.

– Полицијски час је једна од метода којом ситуацију успијевамо држати под контролом. Вјероватно ћемо задржати још одређени период за који сматрамо да је неопходно да би стање и даље било под потпуном конролом – каже министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Републички шаб за ванредне ситуације је донио закључак којим се забрањује кретање од петка - 1. маја од 12.00 часова до суботе у 05.00 и суботе од 12.00 до недјеље у 05.00, те од недјеље у 12.00 до понедјељка у 05.00 часова. Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић каже да су овакве одлуке нужне у периоду погоршања епидемиолошке ситуације, који је услиједио након охрабрујуће седмице. Шеранић је поновио да су смањење броја контаката, физичко одстојање и повећана лична хигијена најбоља заштита. - Мислим да треба да испоштујемо одлуке и да не идемо у инат тим одлукама, јер…

Review Overview

User Rating: Be the first one !