Home » Uncategorized @sr » Начелник општине разговарао са представницима Универзитета Источно Сарајево

Начелник општине разговарао са представницима Универзитета Источно Сарајево

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је одржао састанак са представницима Универзитета Источно Сарајево.
Проф. др Срђан Лалић, проректор за људске ресурсе и доцент Марко Гутаљ, професор на Пољопривредном факултету, катедри за шумарство,  разговарали су са руководством општине Власеница о плановима и будућој сарадњи, са посебним акцентом на високообразовну установу у Власеници.

Студијски програм шумарство у Власеници биће партнер Универзитета у Новом Саду на пројекту Ерасмус, уз учешће партнера из Аустрије, Њемачке, Шпаније. Циљ пројекта је јачање знања и вјештина, унапређење образовања, оспособљавање за рад и повећање могућности запошљавања.

На састанку се говорило и о дуалном образовању којем ће у наредном периоду бити посвећена посебна пажња са циљем креирања јединственог модела образовања и васпитања у коме се, кроз теоријску наставу и вјежбе у школи и учење кроз рад код послодаваца, стичу и усавршавају знања, вјештине и способности у складу са стандардима квалификације, планом и програмом наставе.

На састанку је најављено да ће 25. маја у Власеници бити одржан округли сто на тему дуалног образовања, којем ће присуствовати представници Општине, реалног сектора и партнерских универзитета.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је одржао састанак са представницима Универзитета Источно Сарајево. Проф. др Срђан Лалић, проректор за људске ресурсе и доцент Марко Гутаљ, професор на Пољопривредном факултету, катедри за шумарство,  разговарали су са руководством општине Власеница о плановима и будућој сарадњи, са посебним акцентом на високообразовну установу у Власеници. Студијски програм шумарство у Власеници биће партнер Универзитета у Новом Саду на пројекту Ерасмус, уз учешће партнера из Аустрије, Њемачке, Шпаније. Циљ пројекта је јачање знања и вјештина, унапређење образовања, оспособљавање за рад и повећање могућности запошљавања. На састанку се говорило и о дуалном образовању којем ће у…

Review Overview

User Rating: Be the first one !