Home » Uncategorized @sr » Двије хиљаде заштитних маски општини Власеница од Републичке управе цивилне заштите

Двије хиљаде заштитних маски општини Власеница од Републичке управе цивилне заштите

Милан Новитовић, начелник Републичког штаба за ванредне ситуације и директор Републичке управе цивилне заштите, посјетио је општину Власеница и начелнику Мирославу Краљевићу уручио 2000 заштитних маски.

Новитовић је навео да је Власеница прва општина коју је посјетио како би донио донацију коју је Република Српска добила од Малезије.

„Општинама је, сразмјерно броју становника, припао одређени број заштитних маски, а ја сам на терену да их подијелим. Улазимо у завршну фазу првог дијела, захваљујући нашим грађанима који се одговорно понашају и зато им се захваљујем, али их молим да наставе да се придржавају свих мјера које су прописали Републички штаб за ванредне ситуације и Министартсво здравља, односно Институт за јавно здравство Републике Српске. Oво је једна од првих донација, а све  остало што буде на стању свакако ћемо распоређивати, нећемо чувати и стварати залихе. Водићемо рачуна да имамо средстава и у случају наставка, односно другог таласа, али све што Републичка управа и Републички штаб приме од донација просљеђују локалним заједницама, транспарентно одлукама које се могу наћи на нашим сајтовима, тако да се трудимо да, према броју становника, водимо рачуна о нашим грађанима“, навео је начелник Републичког штаба за ванредне ситуације и директор Републичке управе цивилне заштите.

Мирослав Краљевић, начелник Власенице, истакао је да су заштитне маске неопходне, јер опасност од короне још није прошла.

„Ову донацију ћемо усмјерити на наше институције, првенствено људе који су сваки дан изложени опасности: инспекције, Полицијску станицу, Дом здравља и све оне који су сваки дан у контакту са народом, јер ако заштитимо њих, заштитићемо и сами себе. Пратимо ситуацију и у нашем окружењу и у цијелом свијету и видимо да она није сјајна, што показује да се народ у једном моменту опустио, да су људи мислили  да је ово нешто што ће нас заобићи, а чињеница је да није тако. Пошиљка која је стигла, свакако је значајна помоћ и обавезује нас да се и даље придржавамо мјера које смо поштовали од првог дана када је проглашена  пандемија корона вируса. Тражили смо да сви будемо одговорни, дисциплиновани, хумани и солидарни, да помажемо једни другима. Нико не може предвидјети када ће се ова ситуација са короном завршити и ми треба да научимо да живимо са овим, да наставимо да поштујемо мјере и вјерујем да неће бити проблема“, казао је начелник општине Власеница.

Начелник је подсјетио да није први пут да Републичка управа цивилне заштите и директор Новитовић помажу општину Власеница.

„Републичка управа цивилне заштите је показала своје опредјељење у протеклим годинама, а посебно у протеклих пар мјесеци када је господин Новитовић завршио велики посао: поклонио нам је педесет кревета, постељине и још неке ствари које су биле потребне за карантин. Кад год се укаже потреба за неком врстом помоћи са њихове стране, он је на лицу мјеста, дође да да свој допринос да би се на неки начин олакшао живот у овој ситуацији у којој јесмо“, навео је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

У овој регији, поред Власенице, Милићи и Шековићи су добили по 2000, а Зворник 5000 заштитних маски.

 

 

Милан Новитовић, начелник Републичког штаба за ванредне ситуације и директор Републичке управе цивилне заштите, посјетио је општину Власеница и начелнику Мирославу Краљевићу уручио 2000 заштитних маски. Новитовић је навео да је Власеница прва општина коју је посјетио како би донио донацију коју је Република Српска добила од Малезије. „Општинама је, сразмјерно броју становника, припао одређени број заштитних маски, а ја сам на терену да их подијелим. Улазимо у завршну фазу првог дијела, захваљујући нашим грађанима који се одговорно понашају и зато им се захваљујем, али их молим да наставе да се придржавају свих мјера које су прописали Републички штаб за…

Review Overview

User Rating: Be the first one !