Home » Uncategorized @sr » У обданишту „Први кораци“ одржана едукација за родитеље и запослене

У обданишту „Први кораци“ одржана едукација за родитеље и запослене

У реновираним просторијама предшколске установе „Први кораци“ данас је одржана едукација за запослене и родитељe, у оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој.

На едукацији се говорило о темама: сарадња родитеља и дјечијих вртића, дјечије лоше навике које спутавају правилан говор и физичко васпитање и његов значај за предшколски узраст.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић поздравио је присутне.
„Наш циљ, основни циљ и задатак, је да својим најмлађим суграђанима обезбиједимо што боље услове за живот. Циљ нам је да наша дјеца у наредном периоду уживају и квалитетно проводе вријеме у овој васпитно-образовној установи“, истакао је начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић.

Вртић је отворен 1980. године, а ово је прва реконструкција. Поред реновирања постојећих просторија, најављено је и увођење новина у раду ове установе. У вртић је тренутно уписано 55 дјеце која су подијељена у 2 старосне групе, а након реконструкције очекује се и повећање броја уписане дјеце.

„Новине су отварање јасличке групе која ће омогућити дјеци од прве до треће године да могу боравити у нашем вртићу. Такође, имаћемо на располагању фискултурну салу и рођендаоницу, које до сада нисмо имали“, рекла је директорица предшколске установе Марија Тодоровић.

Родитељи истичу захвалност, а дјеца са нестрпљењем ишчекују крај реконструкције када ће моћи вријеме проведено у вртићу искористити на најбољи могући начин.

Пројекат се финансира средствима Финансијског механизма и донаторским средствима Владе Републике Србије, уз суфинансирање Општине Власеница. Влада Републике Србије обезбиједила је средства у износу од 200.736,62 КМ, док је у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској обезбијеђено 99.947,25 КМ. Пројекaт је успостављен кроз заједничку сарадњу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Амбасаде Швајцарске у БиХ, Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

У реновираним просторијама предшколске установе "Први кораци" данас је одржана едукација за запослене и родитељe, у оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој. На едукацији се говорило о темама: сарадња родитеља и дјечијих вртића, дјечије лоше навике које спутавају правилан говор и физичко васпитање и његов значај за предшколски узраст. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић поздравио је присутне. "Наш циљ, основни циљ и задатак, је да својим најмлађим суграђанима обезбиједимо што боље услове за живот. Циљ нам је да наша дјеца у наредном…

Review Overview

User Rating: 1.67 ( 1 гласови)