Home » Uncategorized @sr » Штаб за ванредне ситуације општине Власеница: Mjeре продужене до 22. јуна

Штаб за ванредне ситуације општине Власеница: Mjeре продужене до 22. јуна

На 13. сједници Штаба за ванредене ситуације општине Власеница направљен је пресјек стања и ситуације изазване пандемијом вируса корона.

„Сви субјекти и чланови Штаба су поднијели кратак извјештај. Сумирани су резултати и активности Дома здравља, Црвеног крста, Центра за социјални рад, као и општинских инспекцијских служби. Одлуке Општинског штаба смо прилагодили одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, с посебним акцентом  на забрану окупљања на јавним мјестима за више од 50 особа, као и ношење заштитиних маски  у затвореном простору. Рад угоститељских објеката  ограничен је до 23 часа сваког дана, док се већ од предстојећег викенда рад трговинских објеката недјељом ограничава до 12 часова“, рекао је Горан Ђурић, замјеник начелника општине Власеница.  Он је додао да су мјере продужене до 22.6.2020. када ће се поново размотрити актуелна ситуација.

Замјеник начелника општине Власеница навео је да ће ускоро и Скупштина општине Власеница разматрати ову ситуацију.

„На сједници Штаба договорено је и одржавање посебне сједнице Скупштине општине Власеница на којој ће бити сумирани негативни утицаји које је пандемија имала на рад локалне заједнице и привредних субјеката. Сви чланови штаба су припремили извјештаје, који ће бити обједињени и наћи се пред одборницима“, истакао је Ђурић.

Посебна сједница Скупштине општине Власеница требало би да буде одржана у наредних петнаест дана.

На 13. сједници Штаба за ванредене ситуације општине Власеница направљен је пресјек стања и ситуације изазване пандемијом вируса корона. „Сви субјекти и чланови Штаба су поднијели кратак извјештај. Сумирани су резултати и активности Дома здравља, Црвеног крста, Центра за социјални рад, као и општинских инспекцијских служби. Одлуке Општинског штаба смо прилагодили одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, с посебним акцентом  на забрану окупљања на јавним мјестима за више од 50 особа, као и ношење заштитиних маски  у затвореном простору. Рад угоститељских објеката  ограничен је до 23 часа сваког дана, док се већ од предстојећег викенда рад трговинских објеката недјељом ограничава…

Review Overview

User Rating: Be the first one !