Home » Uncategorized @sr » Обилне падавине нанијеле велику штету у Јевтићима

Обилне падавине нанијеле велику штету у Јевтићима

Ситуација у мјесту Јевтићи, у мјесној заједници Грабовица, се стабилизовала. Обилне падавине нанијеле су велику штету домаћинствима, а захваљујући брзој интервенцији мјештана и општинских служби спасена је стока, али су усјеви претрпјели штету.

Падавине на подручју општине Власеница причиниле су велику штету десетинама домаћинстава у МЗ Грабовица, посебно у насељеном мјесту Јевтићи, гдје је ријека Дрињача изашла из корита, рекао је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, који је у више наврата протеклих дана посјетио ово мјесто и разговарао са мјештанима.

„Упозорили смо становништво да се склони, јер животи су најважнији. На мост смо довели механизацију и мислим да је кључна ствар била што је на мосту била машина која је, уз велики ризик за човјека који је њоме управљао, склањала трупце који су пријетили да поруше мост. Чињеница је да је Дрињача планинска ријека, која има неколико планинских притока и чим дође до јачих падавина, као што је то било протеклих дана, догоди се оваква ситуација. Општинска комисија је на терену и процјењује штету, а морамо укључити и институције”, рекао је Краљевић.

Начелник општине рекао је да ће  Општина Власеница, колико год буде у могућности, помоћи људима који су претрпјели штету.

Ситуација у мјесту Јевтићи, у мјесној заједници Грабовица, се стабилизовала. Обилне падавине нанијеле су велику штету домаћинствима, а захваљујући брзој интервенцији мјештана и општинских служби спасена је стока, али су усјеви претрпјели штету. Падавине на подручју општине Власеница причиниле су велику штету десетинама домаћинстава у МЗ Грабовица, посебно у насељеном мјесту Јевтићи, гдје је ријека Дрињача изашла из корита, рекао је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, који је у више наврата протеклих дана посјетио ово мјесто и разговарао са мјештанима. "Упозорили смо становништво да се склони, јер животи су најважнији. На мост смо довели механизацију и мислим да је кључна…

Review Overview

User Rating: Be the first one !