Home » Uncategorized @sr » Дан безбједности саобраћаја 21. септембра У Власеници

Дан безбједности саобраћаја 21. септембра У Власеници

У Власеници ће у понедјељак, 21. септембра, на Дан општине, бити одржан Дан безбједности саобраћаја, као дио глобалног јачања безбједности на путевима.

Манифестација ће почети у 10.00 часова заједничком шетњом ученика ОШ „Вук Караџић“ и полазника предшколске установе „Први кораци“. У градском парку најмлађи суграђани ће o саобраћајној безбједности учити на креативан начин, кроз игре и ликовну колонију.

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница извешће показну вјежбу гашења пожара у аутомобилу и спашавања повријеђеног лица, док ће волонтери Црвеног крста приказати поступак реанимације и збрињавања повријеђеног лица усљед пожара у возилу.

Стручни тим Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске демонстрираће значај употребе сигурносног појаса у вожњи преко „симулатора превртања“, те утицај алкохола на возаче употребом „пијаних наочара“.

За све заинтересоване биће одржано и такмичење у вожњи бицикла на полигону спретности.

Организатор манифестације је Општина Власеница, уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У периоду од 10.00 до 12.00 часова биће забрањено кретање моторних возила у дијелу Светосавске улице и улице Св. Апостола Петра и Павла (од раскрснице ове двије улице до укрштања истих са улицом Надежде Петровић).

Програм дана безбједности саобраћаја 2020

У Власеници ће у понедјељак, 21. септембра, на Дан општине, бити одржан Дан безбједности саобраћаја, као дио глобалног јачања безбједности на путевима. Манифестација ће почети у 10.00 часова заједничком шетњом ученика ОШ „Вук Караџић“ и полазника предшколске установе „Први кораци“. У градском парку најмлађи суграђани ће o саобраћајној безбједности учити на креативан начин, кроз игре и ликовну колонију. Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница извешће показну вјежбу гашења пожара у аутомобилу и спашавања повријеђеног лица, док ће волонтери Црвеног крста приказати поступак реанимације и збрињавања повријеђеног лица усљед пожара у возилу. Стручни тим Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске демонстрираће значај употребе…

Review Overview

User Rating: Be the first one !