Home » Uncategorized @sr » У Власеници одржан Дан безбједности саобраћаја

У Власеници одржан Дан безбједности саобраћаја

У Власеници је и ове године одржана манифестација Дан безбједности саобраћаја, у оквиру обиљежавања Европске недјеље мобилности. Манифестација је реализована уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Манифестација је почела заједничком шетњом ученика Основне школе „Вук Kараџић“ и полазника предшколске установе „Први кораци“.

У градском парку, власенички малишани су кроз игре и ликовну колонију учили о саобраћајној безбједности.

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница извели су показну вјежбу гашења пожара у аутомобилу и спашавања повријеђеног лица, а волонтери Црвеног крста приказали су поступак реанимације и збрињавања повријеђеног лица приликом пожара у возилу.

Стручни тим Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске демонстрирао је значај употребе сигурносног појаса у вожњи преко симулатора превртања, те утицај алкохола на возаче употребом „пијаних наочара“.

Поводом Дана безбједности саобраћаја, начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић је изјавио да Oпштина већ три године успјешно реализује пројекте уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја.

„Укупна вриједност пројеката у саобраћају је 75.000 KМ. На разне начине чинимо све да живот и безбједност наших грађана, а посебно најмлађе популације буде на највишем нивоу“, рекао је Kраљевић.

Вршилац дужности замјеника директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић је рекао да је ово једна од најбољих сарадњи са локалним заједницама, коју Агенција остварује захваљујући подршци и разумијевању начелника општине Власеница.

Радовић је заједно са начелником општине посјетио ЈУ ОШ „Вук Караџић“ Власеница гдје је разговарао са директорицом Данком Милић Кезуновић. Aгенција је за ученике другог разреда обезбиједила поклоне у виду мајица, бојанки и промотивног материјала.

У Власеници је и ове године одржана манифестација Дан безбједности саобраћаја, у оквиру обиљежавања Европске недјеље мобилности. Манифестација је реализована уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске. Манифестација је почела заједничком шетњом ученика Основне школе "Вук Kараџић" и полазника предшколске установе "Први кораци". У градском парку, власенички малишани су кроз игре и ликовну колонију учили о саобраћајној безбједности. Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница извели су показну вјежбу гашења пожара у аутомобилу и спашавања повријеђеног лица, а волонтери Црвеног крста приказали су поступак реанимације и збрињавања повријеђеног лица приликом пожара у возилу. Стручни тим Агенције…

Review Overview

User Rating: Be the first one !