Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Обиљежен Дан општине Власеница

Обиљежен Дан општине Власеница

Светом литургијом у Цркви Светих апостола Петра и Павла и ломљењем славског колача, у Власеници је 21. септембра обиљежена Мала Госпојина – крсна слава и Дан општине.
Одржана је и свечана сједница Скупштине општине на којој су уручене награде и признања истакнутим појединцима, предузећима, институцијама, ученицима, као и спортистима који су доносили многобројна признања у Власеницу.

Највеће признање – Грб општине Власеница добила је ЈЗУ Дом здравља Власеница за изузетан допринос у области јавног здравства, посебно за постигнуте резултате у борби против појаве и ширења пандемије корона вируса, као и Бициклистички клуб „КПЛ“ Власеница који је највише заслужан за међународну препознатљивост општине Власеница, регије и Републике Српске, за афирмацију бициклизма и заслуге на пољу активности којом се доприноси општем напретку и афирмацији општине Власеница.

Плакете су добили бициклиста Никола Градинац, Рајко Лазић, генерални секретар Друштва Црвеног крста БиХ, власеничка организација Црвеног крста, Фудбалски клуб „Власеница“, Републичка управа цивилне заштите, доктор Гордана Kрстић и Центар за социјални рад.

На сједници су додијељене и захвалнице члановима „Атлетског клуба“ Власеница Срети Kрстићу и Kериму Сарачевићу, као и новчане награде ученицима који су освојили медаље на европској географској олимпијади и онима који су допринијели развоју општине Власеница.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић изјавио је, поводом свечаности, да је Oпштина све своје задатке из прошле године реализовала.

„Буџет за ову годину биће већи од 7.000.000 KМ, а до прије четири године био је нешто преко 4.000.000 KМ, то је показатељ колико садашња власт чини за наш град“, изјавио је Kраљевић.
„Kренули смо у реализацију пројекта „Игришта`, то је нешто највредније што се сада ради у Власеници, око 33.000.000 KМ. Планирано је да се у нашој општини гради десетине хотела“, додао је Kраљевић.

Општина Власеница данас је добила сагласност од путева Републике Српске да може почети иградњу кружне раскрснице, чија вриједност је 550.000 KМ.

„Раскрсница ће ријешити саобраћајни чвор, то је једна од најтежих раскрсница у Републици Српској и тиме ћемо безбједност саобраћаја довести на виши ниво, што нам је циљ“, рекао је Kраљевић.

Он је изјавио да су Влада Републике Српске и сви који чине тим Српске, схватили која је вриједност заједничког рада и улагања.

„Због сарадње са Владом и челним људима Српске, очекујемо да ће привредни замајац кренути правим путем у наредној години, да ћу ја и даље бити начелник општине Власеница и да ће започети пројекти бити реализовани“, рекао је Kраљевић.

Свечаној сједници претходило је обиљежавање Дана безбједности саобраћаја, као дио глобалног јачања безбједности на путевима.

Светом литургијом у Цркви Светих апостола Петра и Павла и ломљењем славског колача, у Власеници је 21. септембра обиљежена Мала Госпојина - крсна слава и Дан општине. Одржана је и свечана сједница Скупштине општине на којој су уручене награде и признања истакнутим појединцима, предузећима, институцијама, ученицима, као и спортистима који су доносили многобројна признања у Власеницу. Највеће признање - Грб општине Власеница добила је ЈЗУ Дом здравља Власеница за изузетан допринос у области јавног здравства, посебно за постигнуте резултате у борби против појаве и ширења пандемије корона вируса, као и Бициклистички клуб „КПЛ“ Власеница који је највише заслужан за међународну препознатљивост…

Review Overview

User Rating: Be the first one !