Home » Uncategorized @sr » Одржана сједница Скупштине општине

Одржана сједница Скупштине општине

На 32. редовној сједници Скупштине општине Власеница, која је одржана 21. октобра, усвојени су Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци текуће године и Нацрт буџета за 2021. годину.

Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да нацрт буџета за 2021. годину иноси 6.285.000,00 КМ, додајући да су одређени пројекти започети у овој години и да ће средства за њихову реализацију бити пренешена у наредну годину.

„Оно што је специфично за ову фискалну годину је да су прва два, три мјесеца била веома успјешна, а онда је пандемија вируса корона изазвала проблеме у пуњењу буџета, те смо у првих шест мјесеци имали минус од скоро 500.000 конвертибилних марака када су у питању индиректни порези и приходи, али смо, захваљујући помоћи Владе Републике Српске у износу од 380.000 конвертибилних марака, дефицит свели на 94.000 КМ. Сви буџетски корисници су испоштовани, сви пројекти које смо започели се реализују, наша општина се гради, имамо пуно инвестиција и надам се да ћемо задржати тај тренд“, рекао је начелник Краљевић.

Краљевић је истакао да велике пројекте који су у току и који се очекују у наредним годинама локална управа не може реализовати без подршке Владе Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и институција Српске.

Одборници су разматрали и једногласно усвојили Извјештај о раду Јавне установе за предшколско васпитање и образовање „Први кораци“ Власеница за школску 2019/2020. годину и Финансијски извјештај за 2019. годину

На сједници су усвојени Платформа за мир и План активности за имплементацију Платформе за мир за период 2020-2022. године.

На 32. редовној сједници Скупштине општине Власеница, која је одржана 21. октобра, усвојени су Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци текуће године и Нацрт буџета за 2021. годину. Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да нацрт буџета за 2021. годину иноси 6.285.000,00 КМ, додајући да су одређени пројекти започети у овој години и да ће средства за њихову реализацију бити пренешена у наредну годину. „Оно што је специфично за ову фискалну годину је да су прва два, три мјесеца била веома успјешна, а онда је пандемија вируса корона изазвала проблеме у пуњењу буџета, те смо у првих шест…

Review Overview

User Rating: Be the first one !