Home » Uncategorized @sr » Потписани уговори са корисницама Програма подршке маргинализованим групама

Потписани уговори са корисницама Програма подршке маргинализованим групама

У оквиру USAID Програма подршке маргинализованим групама, у Власеници су данас потписани уговори са корисницама из општина Власеница и Милићи. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је уговоре са шест корисница са подручја ове општине, које ће бити подржане у развијању властитих бизниса.

Начелник Краљевић је исказао захвалност USAID-у јер је препознао настојања Власенице да помогне маргиновализованим групама, а нарочито женама, и уврстио их у овај пројекат.

„Кроз разне пројекте које смо ми досада нудили, Власеница има око 200 корисника, од тога је 160 жена, што значи да смо се ми максимално потрудили да помогнемо ову категорију, односно жене. Оне су се показале као одговорне у сваком послу. Циљ нам је да оснажимо рурална подручја, као и сам град Власеницу. Битно је да се људима да шанса, подршка, а на њима је да раде што боље. Локална заједница треба да прати шта они раде и на који начин ми можемо да им помогнемо. Веома је важно да ће, чак и у овим условима, жене Власенице које су ушле у овај пројекат, сигурно наћи прави пут да ријеше своја животнa питања“, казао је начелник општине Власеница.

За потребе Програма подршке маргинализованим групама, односно развоју бизниса маргинализованих жена у Власеници, креиран је заједнички фонд од 60.000 КМ, за који су Општина Власеница и USAID издвојили по 30.000 КМ. Износ појединачног гранта за кориснице из Власенице је 10.000 КМ.

Потписивању уговора присуствовала је и Ада Хамидовић, представница USAID Програма подршке маргинализованим групама.

Поред Власенице и Милића, у Програм подршке маргинализованим групама укључени су Осмаци, Братунац, Модрича, Сребреник, Грачаница, Чапљина и Јајце.

У оквиру USAID Програма подршке маргинализованим групама, у Власеници су данас потписани уговори са корисницама из општина Власеница и Милићи. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је уговоре са шест корисница са подручја ове општине, које ће бити подржане у развијању властитих бизниса. Начелник Краљевић је исказао захвалност USAID-у јер је препознао настојања Власенице да помогне маргиновализованим групама, а нарочито женама, и уврстио их у овај пројекат. „Кроз разне пројекте које смо ми досада нудили, Власеница има око 200 корисника, од тога је 160 жена, што значи да смо се ми максимално потрудили да помогнемо ову категорију, односно жене. Оне…

Review Overview

User Rating: Be the first one !