Home » Uncategorized @sr » Министар унутрашњих послова Републике Српске посјетио општину Власеница

Министар унутрашњих послова Републике Српске посјетио општину Власеница

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач боравио је данас у радној посјети општини Власеница, гдје је разговарао са начелником општине Мирославом Краљевићем. Лукач је рекао да је на подручју Власенице стање безбједности веома добро, али да ће оно бити подигнуто на још виши ниво уградњом видео-надзора који је планиран за нередну годину.

Лукач је рекао да се на подручју ове општине приводи крају изградња једне од најбољих полицијских станица у Републици Српској. Он је додао да ће бити потребно још средстава да то буде завршено, након чега ће Власеница имати можда и најбољу станицу у Републици Српској.

„Веома амбициозан пројекат је Студентски дом, који ће омогућити младим људима да се школују и да дођу нови људи, али и да остану овдје да живе. Начелник је заслужан за 30 до 40 пројеката који се овдје проведу. То даје нови импулс Власеници да овдје људи долазе, а не да одлазе“, изјавио је Лукач.

Он је додао да је сарадња начелника, станице полиције и командира те станице Зорана Радивојевића у Власеници на веома високом нивоу.

„Нема тешких кривичних дјела, криминал и криминалитет су у опадању у великом проценту, чак изнад 40 одсто, што говори да полиција добро ради посао“, изјавио је Лукач.

Он је рекао да ће на подручју Власенице бити урађен заједнички пројекат МУП-а Републике Српске и Општине – инсталисање видео-надзора, да би подигли безбједност на још виши ниво.

„Мада је стање безбједности у овој општини веома добро, треба да знамо ко овдје долази, са којом намјером, добром или лошом, да нешто направи и да ми то можемо у превентивном смислу спријечити, а у репресивном смислу, ако већ ураде неко кривично дјело или прекршај, да их откријемо и санкционишемо. На тај начин обезбјеђујемо свим грађанима да овдје безбједно функционишу“, изјавио је Лукач.

Начелник Kраљевић је рекао да је, захваљујући Лукачу, заједничким снагама МУП-а, Владе Српске и Власенице почела изградња полицијске станице и да се нада да ће она бити завршена за мјесец дана, ако временске прилике дозволе.

„Ми смо обезбиједили пројектну документацију, Влада Српске средства и дошли смо до тога да крене са израдом овог објекта. Вирус корона је пролонгирао завршетак радова, али смо планирали да за мјесец дана буде завршена. Вриједност пројекта је 650.000 KМ, величина око 700 метара квадратних“, рекао је Kраљевић.

Према његовим ријечима, јако је битно да се ова полицијска станица опреми и да Српска има опремљену и јаку полицију имајући у виду да су ово турбулентна времена и да се прије два дана у Аустрији догодио терористички напад.

Захваливши Лукачу што је посјетио Власеницу, он је рекао да је увјерен да ће у наредне четири године Власеница ући у ред развијених општина и бити завршени започети пројекти попут, између осталих, Игришта и Студентског дома.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач боравио је данас у радној посјети општини Власеница, гдје је разговарао са начелником општине Мирославом Краљевићем. Лукач је рекао да је на подручју Власенице стање безбједности веома добро, али да ће оно бити подигнуто на још виши ниво уградњом видео-надзора који је планиран за нередну годину. Лукач је рекао да се на подручју ове општине приводи крају изградња једне од најбољих полицијских станица у Републици Српској. Он је додао да ће бити потребно још средстава да то буде завршено, након чега ће Власеница имати можда и најбољу станицу у Републици Српској. "Веома амбициозан…

Review Overview

User Rating: Be the first one !