Home » Општинска управа » Општински штаб за ванредне ситуације продужио мјере до 15. jануара 2021. године

Општински штаб за ванредне ситуације продужио мјере до 15. jануара 2021. године

На 20. редовној сједници Штаба за ванредне ситације општине Власеница, донесена је одлука  о продужењу већ постојећих епидемиолошких мјера све до 15. јануара 2021. године.

„Штаб је ову одлуку донио у складу са  одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, донесеном на 65. сједници која је јуче одржана у Бањој Луци.  С тим у вези, донио сам наредбу о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју општине Власеница.  Оно што је најважније издвојити је да су и даље забрањена приватна окупљања у групама већим од 10 особа и јавна окупљања у групама већим од 50 особа. Још увијек није дозвољено извођење музике уживо у угоститељским објектима. На отвореном и у затвореном простору обавезно је ношење заштитне маске, као и држање физичке дистанце од два метра. Наравно, обавезна је и дезинфекција. На снази је и даље већ прописано радно вријеме трговинских и угоститељских објеката“, истакао је начелник Мирослав Краљевић,  командант Општинског штаба.

Краљевић је навео да су Власеничани до сада показали висок степен одговорности и солидарности, па на подручју ове општине нема новозаражених, а и мали је број оних који  имају симптоме ковида 19.

„Према информацијама из Дома здравља, тренутно имамо само три лица са симптомима вируса корона, што је најмање у цијелој регији. Вјерујем да ће наши суграђани и даље  бити одговорни и, поштујући прописане мјере, спријечити појаву и ширење вируса“,  казао је Краљевић.

С обзиром на то да се ближе празници, Министарство унутрашњих послова, Комунална полиција и инспекцијске службе, ће у наредном периоду појачати активности на контроли поштовања закључака Општинског штаба за ванредне ситуације.

На 20. редовној сједници Штаба за ванредне ситације општине Власеница, донесена је одлука  о продужењу већ постојећих епидемиолошких мјера све до 15. јануара 2021. године. „Штаб је ову одлуку донио у складу са  одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, донесеном на 65. сједници која је јуче одржана у Бањој Луци.  С тим у вези, донио сам наредбу о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју општине Власеница.  Оно што је најважније издвојити је да су и даље забрањена приватна окупљања у групама већим од 10 особа и јавна окупљања у групама већим од 50…

Review Overview

User Rating: Be the first one !