Home » Uncategorized @sr » Испоручене мото-копачице за 20 пољопривредних произвођача из Власенице

Испоручене мото-копачице за 20 пољопривредних произвођача из Власенице

У оквиру пројекта Промоција побољшане механизације за мале пољопривреднике 2020-2021. у општини Власеница, који реализују Општина Власеница и Каритас Швајцарске, данас је испоручено 20 мото-копачица са плугом за 20 корисника са подручја ове општине.

У финансирању пројекта набавке мото-копачица, чија је вриједност 19.500 KМ, са по 40 одсто учествовали су Општина Власеница и швајцарски „Kаритас“, а корисници са 20 одсто.

Ријеч је о пројекту који је започет прије четири године, а односи се на унапређење пољопривредне производње.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић рекао је да је велики број људи заинтересован за овакве донације и да је Општина од 2016. године успјела да ријеши проблеме око 300 корисника који живе на селу и баве се пољопривредном производњом.

Он је захвалио „Kаритасу“ из Швајцарске за дугогодишњу сарадњу, те изразио наду да ће она бити настављена.

Замјеник пројектног менаџера за пољопривреду у швајцарској хуманитарној организацији „Kаритас“ Аднан Јашаревић рекао је да се овај пројекат реализује у оквиру пројекта „ИГАС“ 2016-2021. године, као и да једна мото-копачица кошта око 1.000 KМ.

„Са набавком ове механизације фармери ће успјети да унаприједе пољопривредну производњу и квалитет својих производа“, навео је Јашаревић.

Јашаревић је најавио нови петогодишњи циклус развоја пољопривредног сектора и подршке малим фармерима, надајући се доброј сарадњи са општином Власеница и у наредним пројектима.

У оквиру пројекта Промоција побољшане механизације за мале пољопривреднике 2020-2021. у општини Власеница, који реализују Општина Власеница и Каритас Швајцарске, данас је испоручено 20 мото-копачица са плугом за 20 корисника са подручја ове општине. У финансирању пројекта набавке мото-копачица, чија је вриједност 19.500 KМ, са по 40 одсто учествовали су Општина Власеница и швајцарски "Kаритас", а корисници са 20 одсто. Ријеч је о пројекту који је започет прије четири године, а односи се на унапређење пољопривредне производње. Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић рекао је да је велики број људи заинтересован за овакве донације и да је Општина од 2016. године успјела…

Review Overview

User Rating: Be the first one !