Home » Uncategorized @sr » Oдржане конститутивна и посебна сједница Скупштинe општине

Oдржане конститутивна и посебна сједница Скупштинe општине

У Власеници је одржана конститутивна сједница Скупштине општине на којој су потврђени мандати одборницима и изабрано руководство и радна тијела Скупштине. Нови предсједник Скупштине општине је Горан Ђурић, досадашњи замјеник начелника ове општине. Ђурића је предложила скупштинска већина окупљена око Савеза независних социјалдемократа. Функцију потпредсједника Скупштине општине у наредне четири године обављаће Миле Зорановић из Народног демократског покрета.

„Максимално ћемо се трудити да прије свега радимо на доношењу политика и свих оних развојних програма који ће утицати на побољшање економског статуса свих грађана општине Власеница, прије свега када је у питању запослење, развој, дакле довођење разних инвеститора у општину Власеница. То ће бити приоритет у нашем раду“, изјавио је новоизабрани предсједник СО Власеница Горан Ђурић.

Именовани су и вршиоци дужности начелника одјељења Општинске управе.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, којем је ово други мандат, честитао је скупштинском руководству, одборницима и изразио увјерење да ће и у наредном периоду сарађивати на добробит свих грађана.

Краљевић је изјавио да му је циљ да Власеница изађе из реда неразвијених општина и да успјешно реализују започете пројекте.

„Наставићемо да радимо на завршетку студентско-ђачког дома, да преуредимо комплекс Игришта који је значајан за развој шире регије, а у плану је и изградња спортске дворане која ће бити допунски садржај Игриштима“, навео је он.

Према његовим ријечима, биће настављено улагање у развој пољопривреде, инфрасруктуре, а акценат ће бити и на индустријској пословној зони, те запошљавању барем 500 радника, како би се стабилизовала локална заједница, да људи остану на својим имањима.

Након конститутивне, одржана је и посебна сједница Скупштине општине, на којој је усвојен буџет за 2021. годину од 5.714.000 КМ.

Нови скупштински сазив чини 9 одборника СНСД-а, 3 одборника СДС-а, по 2 одборника Социјалистичке партије и СДА, и по један из Уједињене Српске, Демократског народног савеза и Народног демократског покрета.

У Власеници је одржана конститутивна сједница Скупштине општине на којој су потврђени мандати одборницима и изабрано руководство и радна тијела Скупштине. Нови предсједник Скупштине општине је Горан Ђурић, досадашњи замјеник начелника ове општине. Ђурића је предложила скупштинска већина окупљена око Савеза независних социјалдемократа. Функцију потпредсједника Скупштине општине у наредне четири године обављаће Миле Зорановић из Народног демократског покрета. „Максимално ћемо се трудити да прије свега радимо на доношењу политика и свих оних развојних програма који ће утицати на побољшање економског статуса свих грађана општине Власеница, прије свега када је у питању запослење, развој, дакле довођење разних инвеститора у општину Власеница.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !