Home » Uncategorized @sr » Власеница ће помоћи Костајници

Власеница ће помоћи Костајници

Текст: Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

“Власеница ће помоћи Костајници, колико год то буде у нашој моћи” – обећао је начелник Мирослав Краљевић на састанку градоначелника и начелника из Савеза независних социјалдемократа, који је одржан у овом, снажним земљотресом погођеном граду на западу Републике Српске.

„У разорном земљотресу који је прије десетак дана погодио западни дио Републике Српске, највише је страдала Костајница у којој је преко шест стотина кућа оштећено, а стотинак  тотално уништено, као и други бројни објекти, па и сама зграда општине. Нас 44 начелника и градоначелника из Савеза независних социјалдемократа, договорили смо се да одемо у Костајницу, да дамо подршку нашем колеги и свим грађанима ове општине, и да видимо на који начин ми можемо помоћи. Без обзира на тренутну ситуацију, када је у свим општинама  смањено пуњење буџета, ми за овакве случајеве морамо наћи начин да помогнемо, финансијски и у грађевинском материјалу, или  да пошаљемо хуманитарну помоћ у храни, “ истакао је начелник Власенице.

Краљевић је додао и да све општине, а не само оне у којима је на власти Савез независних социјалдемократа, морају помоћи Костајници.

„Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је, као предсједник Савеза општина и градова Српске, свим општинама и градовима у Републици Српској упутио захтјев за хитну помоћ Костајници, и вјерујем да ће сви, у складу са својим могућностима, одговорити. Ми у оваквим ситуацијама морамо бити солидарни и помагати једни другима. Наша основна мисија је да будемо јединствени, да будемо једни са другима и када нам је добро и када није,“ закључио је Мирослав Краљевић, начелник Власенице.

Земљотрес јачине 6,3 степена, који је 29.12.2020. године погодио Петрињу у Хрватској и осјетио се широм региона, највећу штету у Републици Српској је нанио Костајници, а поред ње страдали су и  Дубица, Нови Град и Приједор.

Текст: Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24 “Власеница ће помоћи Костајници, колико год то буде у нашој моћи” – обећао је начелник Мирослав Краљевић на састанку градоначелника и начелника из Савеза независних социјалдемократа, који је одржан у овом, снажним земљотресом погођеном граду на западу Републике Српске. „У разорном земљотресу који је прије десетак дана погодио западни дио Републике Српске, највише је страдала Костајница у којој је преко шест стотина кућа оштећено, а стотинак  тотално уништено, као и други бројни објекти, па и сама зграда општине. Нас 44 начелника и градоначелника из Савеза независних социјалдемократа, договорили смо се да одемо…

Review Overview

User Rating: 3.95 ( 2 гласови)