Home » Uncategorized @sr » Нове куће за три породице у оквиру ЕУ Програма за опоравак од поплава

Нове куће за три породице у оквиру ЕУ Програма за опоравак од поплава

У оквиру Програма за опоравак од поплава – стамбено збрињавање, још три породице из Власенице, чије су куће страдале у поплавама и клизиштима, ускоро ће добити нове стамбене објекте. Ради се о породицама Јовановић и Васиљковић у насељу Драгасевац и породици Кљештан у Лукама.

Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој, рекао је да је извођач радова „Сета инжењеринг“ из Завидовића уведен у посао. Додао је да, осим временских услова, нема никакве препреке да се почне са радовима, с обзиром на то да су пројекти стигли и сва потребна документација је припремљена, те да ће до почетка изградње бити извршени сви припремни радови.

У претходном периоду у општини Власеница кроз Програм за опоравак од поплава подржане су четири породице.

Изабрани корисници у новом циклусу изразили су задовољство и захвалност донаторима и Општинској управи на челу са Мирославом Краљевићем, јер ће коначно добити кров над главом чиме ће дугорочно бити ријешени дугогодишњи проблеми са којима су се суочавали.

Програм за опоравак од поплава – стамбено збрињавање представља наставак напора Европске уније на ублажавању посљедица катастрофалних поплава из 2014. године. Програм, започет у септембру 2017. године, има за циљ да стамбено збрине и економски оснажи најугроженије породице чији су домови оштећени или уништени у поплавама и клизиштима. Вриједност Програма је 15 милиона еура, а финансира га Европска унија у износу од 12.5 милиона еура, у сарадњи са Владом Федерације Босне и Херцеговине, Владом Републике Српске, Владом Зеничко-добојског кантона, UNDP у БиХ и локалним властима. Програм имплементира UNDP у БиХ заједно са Међународном организацијом за миграције (IOM), Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International (HWI) и партнерским општинама и градовима. Програм се имплементира у 44 општине/града у оба ентитета БиХ.

У оквиру Програма за опоравак од поплава - стамбено збрињавање, још три породице из Власенице, чије су куће страдале у поплавама и клизиштима, ускоро ће добити нове стамбене објекте. Ради се о породицама Јовановић и Васиљковић у насељу Драгасевац и породици Кљештан у Лукама. Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој, рекао је да је извођач радова „Сета инжењеринг“ из Завидовића уведен у посао. Додао је да, осим временских услова, нема никакве препреке да се почне са радовима, с обзиром на то да су пројекти стигли и сва потребна документација је припремљена, те да ће до почетка изградње бити извршени сви…

Review Overview

User Rating: Be the first one !