Home » Uncategorized @sr » Власеница ватрометом Српској честитала рођендан

Власеница ватрометом Српској честитала рођендан

Текст: Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Ноћно небо над Власеницом испунило је  хиљаде разнобојних искрица поводом најважнијег празника – Дана Републике Српске. Величанственим ватрометом Власеница је честитала рођендан Српској.

„Уз ватромет и кувано вино Власеничани су на Тргу српских бораца прославили рођендан своје Српске. Обиљежавање 9. јануара ове године смо уприличили у складу са препорукама Института за јавно здравство и Главног штаба за ванредне ситуације. Обиљежавање 9. јануара почело је у пријеподневним часовима, када су делегације: општине, предвођена начелником Мирославом Краљевићем, и организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата,  на Борачком гробљу положиле цвијеће и прислужиле свијеће испред спомен-обиљежја борцима палим у посљедњем рату. Није било масовнијих окупљања и академије, али нашли смо начин да честитамо рођендан својој Републици. Надам се да ћемо већ сљедеће године овај датум моћи прославити  онако како то и доликује, достојанствено и са много већим бројем својих суграђана“, истакао је Горан Ђурић, предсједник Скупштине општине Власеница.

На главном власеничком тргу било је највише њених најмлађих становника.

„На трг сам дошла са својом породицом да прославим рођендан Републике Српске. Овај датум је за све нас веома значајан јер је то дан када је створена наша земља и ми сада живимо у миру и слободи“, казала је дванаестогодишња Нађа Ковачевић.

 Са Нађом се сложио и десетогодишњи Вукашин Ђурић.

 „Девети јануар је дан када је рођена Република Српска и драго ми је што је овим ватрометом он обиљежен и што је овдје много мојих другара из школе“, казао је.

Николина Пејановић на трг је дошла јер воли Републику Српску.

„Својој Српској сам рођендан честитала  доласком на трг, гдје са својим родитељима и другим Власеничанима прослављамо дан када је настала наша отаџбина,“ јасна је она.

Власенички књижевник Аћим Тодоровић сматра да је на овај датум најважније показати да се цијене они који су најзаслужнији за настанак Српске – бораца.

„Скромније него претходних година, у складу са актуелном ситуацијом, Власеница је обиљежила Девети јануар. На овај датум је најважније да се сјетимо свих бораца који су у прошлом рату  положили своје животе у темеље Републике Српске, свих оних који су рањени и бораца који су изнијели овај рат на својим плећима. Драго ми је да млади људи схватају значај овог датума и да у својим генима носе и чувају патриотизам и да је и њихово опредјељење да имају своју државу са лијеве стране Дрине“, искрен је Тодоровић.

На тргу су били и одборници Скупштине општине Власеница.

„Ми и наши родитељи већ 29 година прослављамо највеличанственији дан у нашој историји, дан када смо добили нашу државу. Важно је да се на овај датум дружимо и веселимо, али још важније да, како смо и учинили, посјетимо и наша војничка гробља и одамо почаст онима који су своје животе дали за нашу слободу и државност,“ јасан је Стефан Ковачевић, најмлађи одборник у  локалном парламенту.

Са Власеничанима је на Тргу српских бораца био и начелник општине Мирослав Краљевић са породицом.

https://www.facebook.com/vlasenica24/videos/455664882105936

Текст: Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24 Ноћно небо над Власеницом испунило је  хиљаде разнобојних искрица поводом најважнијег празника – Дана Републике Српске. Величанственим ватрометом Власеница је честитала рођендан Српској. „Уз ватромет и кувано вино Власеничани су на Тргу српских бораца прославили рођендан своје Српске. Обиљежавање 9. јануара ове године смо уприличили у складу са препорукама Института за јавно здравство и Главног штаба за ванредне ситуације. Обиљежавање 9. јануара почело је у пријеподневним часовима, када су делегације: општине, предвођена начелником Мирославом Краљевићем, и организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата,  на Борачком гробљу положиле цвијеће и прислужиле свијеће испред спомен-обиљежја борцима…

Review Overview

User Rating: 4.3 ( 1 гласови)