Home » Uncategorized @sr » Потписани уговори са 37 нових стипендиста Општине Власеница

Потписани уговори са 37 нових стипендиста Општине Власеница

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је данас уговоре са 34 нова студента и 3 ученика генерације који су добили стипендију за школску 2020/2021. годину у мјесечном износу од 100 КМ.
Краљевић је изјавио да ће се стипендије исплаћивати у наредних осам мјесеци, те да Општина Власеница тренутно стипендира 70 студената, за шта је у буџету намијењено више од 70.000 КМ.

„Ми стипендирамо већ пету генерацију студената, основаца и средњошколаца сходно нашим могућностима. Стипендирамо и ученике генерације у основној и средњој школи, те дјецу из породица погинулих бораца и ратних војних инвалида“, изјавио је Краљевић.

Он је додао да Општина прати школовање свих студената које стипендира и да им је циљ да им по завршетку школовања омогуће да наставе рад на подручју ове општине и тако дају допринос својој локалној заједници.

Предсједник Скупштине општине Горан Ђурић рекао је да му је драго што су међу стипендистима и студенти Шумарског факултета у Власеници.

„Ми имамо обавезу да, када стипендисти заврше студије, створимо све услове за њихов повратак. Потрудићемо се да свим ресурсима и капацитетима у наредном периоду створимо економски амбијент и да отварамо нова радна мјеста да би сви ови студенти након завршетка дошли у Власеницу и засновали радни однос, створили породицу и да заједно развијамо и јачамо нашу локалну заједницу“, изјавио је Ђурић.

Обавеза студената који добијају стипендију од Општине Власеница је да уписују годину за годином и да буду редовни студенти. У односу на прошлу годину, 34 студента су изгубила стипендију, јер нису дали услов.

Студент друге године Географије у Београду Љепосава Плакаловић каже да јој је просјек оцјена 9,28 и да је на основу тога добила стипендију која ће јој много значити.

Данас су потписани уговори о стипендирању и са три ученика генерације основне и средње школе.

Ученик првог разреда Гимназије Свјетлана Продановић у основној школи проглашена је за ученика генерације, што јој је омогућило добијање општинске стипендије. Она каже да је захвална Општинској управи на стипендији која ће њеној породици поправити кућни буџет.

Општина Власеница је новим буџетом основала посебан фонд за стипендирање талентованих ученика са 3.000 КМ. Крајем јануара очекује се и покретање омладинског центра у Власеници.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је данас уговоре са 34 нова студента и 3 ученика генерације који су добили стипендију за школску 2020/2021. годину у мјесечном износу од 100 КМ. Краљевић је изјавио да ће се стипендије исплаћивати у наредних осам мјесеци, те да Општина Власеница тренутно стипендира 70 студената, за шта је у буџету намијењено више од 70.000 КМ. "Ми стипендирамо већ пету генерацију студената, основаца и средњошколаца сходно нашим могућностима. Стипендирамо и ученике генерације у основној и средњој школи, те дјецу из породица погинулих бораца и ратних војних инвалида", изјавио је Краљевић. Он је додао да Општина…

Review Overview

User Rating: Be the first one !