Home » Друштво » Kинеска Амбасада захвалила власеничким полицајцима и ватрогасцима

Kинеска Амбасада захвалила власеничким полицајцима и ватрогасцима

Из Амбасаде Кине у БиХ упутили су данас писмо захвалности начелнику општине Власеница Мирославу Краљевићу, поводом недавног спашавања кинеских држављана у овој општини јер их је навигација одвела у погрешан смјер, а избављени су захваљујући власеничким полицајцима и ватрогасцима.
Из кинеске Амбасаде су захвалили припадницима Територијалне ватрогасне јединице Мирку Ђурићу и Миливоју Максимовићу, полицајцима Браниславу Станићу и Миленку Ковачевићу, као и дежурном особљу Полицијске станице Власеница на њиховом професионалном приступу, несебичном труду и залагању током проналажења кинеских држављана који су се изгубили 14. јануара на подручју Власенице.

У писму из Конзуларног одјељења кинеске Амбасаде истакнуто је да је, захваљујући њиховој сналажљивости, професионализму, а прије свега, исказаној хуманости и топлом људском приступу акција проналажења кинеских држављана успјешно завршена.

Из Амбасаде су навели да веома цијене несебичну помоћ пружену током протеклих година кинеским држављанима који су се налазили у сличним ситуацијама.

Шеф кабинета начелника општине Власеница Данијела Дамљановић изјавила јe да су ватрогасци и полицајци поносни због похвала које су стигле за њихов рад и то представља подстрек за њихово будуће дјеловање.

Она је навела да је ово прилика за будућу сарадњу са Амбасадом Кине и на другим подручјима, попут културе и привреде.

Власенички полицајци и ватрогасци у четвртак, 14. јануара, евакуисали су двоје кинеских туриста који су се, на путу за Сарајево, изгубили у Заклопачи, гдје их је одвела навигација. Акција спашавања трајала је пет часова, била је тешка и напорна, али је имала срећан крај.

Из Амбасаде Кине у БиХ упутили су данас писмо захвалности начелнику општине Власеница Мирославу Краљевићу, поводом недавног спашавања кинеских држављана у овој општини јер их је навигација одвела у погрешан смјер, а избављени су захваљујући власеничким полицајцима и ватрогасцима. Из кинеске Амбасаде су захвалили припадницима Територијалне ватрогасне јединице Мирку Ђурићу и Миливоју Максимовићу, полицајцима Браниславу Станићу и Миленку Ковачевићу, као и дежурном особљу Полицијске станице Власеница на њиховом професионалном приступу, несебичном труду и залагању током проналажења кинеских држављана који су се изгубили 14. јануара на подручју Власенице. У писму из Конзуларног одјељења кинеске Амбасаде истакнуто је да је, захваљујући њиховој…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 гласови)