Home » Uncategorized @sr » Краљевић: Поносни смо што је Власеница и ове године домаћин трке “Београд – Бањалука”

Краљевић: Поносни смо што је Власеница и ове године домаћин трке “Београд – Бањалука”

Општина Власеница ће се и ове године наћи на траси бициклистичког каравана трке “Београд – Бањалука”.

Бициклистички асови из Италије, Њемачке, Аустрије, Словачке, Србије, БиХ… у априлу ће проћи кроз општину која је смјештена у источном дијелу Републике Српске. Етапа Бијељина – Власеница је на распореду 24. априла.

“Трка ‘Београд – Бањалука’ за нас је највећи спортски догађај и с поносом могу да кажем да ће Власница трећу годину заредом, бити домаћин трке. Велика ствар је за нашу малу општину што смо дио манифестаиције која повезује Србију и Републику Српску”, рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине.

Власеница припада сарајевско – зворничкој регији, у дијелу средњег Подриња, на сјеверним обронцима планине Јавор, у области благо заталасаних висоравни, ријечних токова и шумских површина. Увучена је у дио регије која се зове Бирач. Власеница као градско насеље налази се на сјеверним обронцима планине Јавор на 680 мнв, са највећим врхом Велика Игришта 1405 мнв. Власеница се налази на магистралном путу Београд – Сарајево, Нови Сад – Сарајево и раскрсници путева између: Хан Пијеска, Шековића, Тузле и Зворника. Посједује изузетна природна богатства: 5.600 хектара пољопривредног земљишта за улагања у агро сектор, нарочито у ланце вриједности воћа, поврћа, млијека и меса, 13.582 ха шуме за улагање у дрвопрераду, велике количине питке воде за производњу флаширане воде, хидроенергетски потенцијал и снагу вјетра за производњу обновљивих извора енергије и одличне услове за улагање у сектор туризма. Историјски гледано овим дијелом су пролазили важни путеви још у вријеме Римљана који су од Дубровника ишли ка Сребреници, Зворнику и Сирмијуму (Сремској Митровици). Шире гледано на природне и економске макро регије, положај Власенице се одликује погодношћу повезивања ових регија и транзитног туризма.

Спорт, туризам и најбољу промоцију општине управо ће повезати бициклистичка трка “Београд – Бањалука”.

Општина Власеница ће се и ове године наћи на траси бициклистичког каравана трке “Београд – Бањалука”. Бициклистички асови из Италије, Њемачке, Аустрије, Словачке, Србије, БиХ… у априлу ће проћи кроз општину која је смјештена у источном дијелу Републике Српске. Етапа Бијељина – Власеница је на распореду 24. априла. “Трка ‘Београд – Бањалука’ за нас је највећи спортски догађај и с поносом могу да кажем да ће Власница трећу годину заредом, бити домаћин трке. Велика ствар је за нашу малу општину што смо дио манифестаиције која повезује Србију и Републику Српску”, рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине. Власеница припада сарајевско –…

Review Overview

User Rating: Be the first one !