Home » Uncategorized @sr » Нове куће за три породице захваљујући Програму за опоравак од поплава

Нове куће за три породице захваљујући Програму за опоравак од поплава

Три породице из Власенице чије су куће страдале у поплавама и клизиштима до краја априла уселиће се у нове стамбене објекте захваљујући Програму за опоравак од поплава – стамбено збрињавање.

Нови дом добиће породице Јовановић и Васиљковић из насеља Драгасевац и Kљештан из насеља Луке, које су данас посјетили општински званичници да би се увјерили да радови теку планираном динамиком.

Предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић рекао је да су у овој општини Програмом за опоравак од поплава до сада изграђена четири објекта.

„Три објекта су грађена изнова, од темеља, а један је реконструисан и ево сада ова три, чиме ћемо побољшати услове за живот наших суграђана“, рекао је Ђурић.

Шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић рекао је да Програм, који је започет 2017. године, представља наставак напора ЕУ на ублажавању посљедица катастрофалних поплава из 2014. године, са циљем да стамбено збрине и економски оснажи најугроженије породице чији су домови оштећени или уништени у поплавама и клизиштима.

„Kада је у питању финансирање, овај програм имплементира Развојни програм УН /УНДП/, уз учешће Општине Власеница са 5.000 KМ по објекту, додајући прикључке и употребне дозволе за градњу“, истакао је Дамљановић.

Он је изразио наду да ће оваквих пројеката бити и у будућности и да ће се Општина трудити да изађе у сусрет свим грађанима који су били затечени поплавама.

Осмочлана породица Јовановић, која живи у једној собици и без икаквих примања, срећна је што ће троје дјеце имати свој кутак у новој кући, те су захвалили општинској управи, УНДП-у и ЕУ.

Петочлана породица Славице Станковић, која преживљава надничећи, захвална је што се више неће бринути за смјештај.

„Тешко је када немате ништа своје, када гледате гдје ћете заспати. Свима смо захвални због куће, много значи имати свој смјештај“, рекла је Станковићева.

Овај програм проводи се у 44 општине у Републици Српској и Федерацији БиХ, а његова укупна вриједност је 15 милиона евра.

Три породице из Власенице чије су куће страдале у поплавама и клизиштима до краја априла уселиће се у нове стамбене објекте захваљујући Програму за опоравак од поплава - стамбено збрињавање. Нови дом добиће породице Јовановић и Васиљковић из насеља Драгасевац и Kљештан из насеља Луке, које су данас посјетили општински званичници да би се увјерили да радови теку планираном динамиком. Предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић рекао је да су у овој општини Програмом за опоравак од поплава до сада изграђена четири објекта. "Три објекта су грађена изнова, од темеља, а један је реконструисан и ево сада ова три, чиме…

Review Overview

User Rating: Be the first one !