Home » Uncategorized @sr » Посјета министра за људска права и избјеглице Милоша Лучића

Посјета министра за људска права и избјеглице Милоша Лучића

Mинистар за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Милош Лучић је јуче, 13.4.2021. године посјетио општину Власеница гдје је разговарао са начелником општине Мирославом Краљевићем. Тема разговора били су пројекти који се тренутно имплементирају у Власеници, у циљу рјешавања стамбеног питања избјеглица и расељених лица у овој општини.

У Власеници је у току реализација пројекта Регионалног стамбеног програма, потпројектом БиХ 3 предвиђена је изградња стамбеног објекта у насељу Топлик, којим ће 20 породица бити стамбено збринуто, а у оквиру потпројекта БиХ 5 потписани су уговори за 28 породица које су добиле донацију за обнову и изградњу индивидуалних објеката.

Начелник Краљевић је истакао да на подручју општине Власеница постоји још 150 породица из категорије избјеглих и расељених које немају ријешено стамбено питање и да ће се у наредном периоду настојати уз помоћ надлежних министарстава омогућити стамбено збрињавање за ове породице.

Истакнут је и проблем путне и друге инфраструктуре у насељима гдје станују категорије избјеглих и расељених лица, чиме су кандидована и ова питања као приоритетна за рјешавање у будућој сарадњи Општине и Министарства.

Договорен је наставак међусобне сарадња као и помоћ Министарства за људска права и избјеглице у рјешавању потреба ових категорија становништва.