Home » Uncategorized @sr » Завршена реализација пројекта реконструкција дијела зграде Општине Власеница

Завршена реализација пројекта реконструкција дијела зграде Општине Власеница

Поводом завршетка пројекта ,,Унапређење економичности и ефективности општинске администрације кроз успостављане савремених метода рада у примјени мјера енергетске ефикасности,  одржана је конференција за медије.
Начелник Општине, Мирослав Краљевић, обраћајући се на конферeнцији, истакао је посебно задовољство због завршетка  радова на реконструкцији дијела зграде општине Власеница. Навео је, да је план,  у наредном периоду  други дио радова, односно, фасада на спољашњем дијелу објекта.

У оквиру овог пројекта извршена је санација дијела зграде, замјена крова, електроинсталацијски радови и замјена унутрашње и спољашње столарије, затим, набавка и инсталација рачунарске опреме и нових софтверских рјешења.

Шеф одсјека за развој, Дамљановић истакао је да је пројекат реализован уз финансијску подршку владе Швајцарске, путем УНДП-а, додијелила 120,300.00 КМ као награду за најбољи систем за управљање развојeм. Преостали износ финансирала је општина Власеница.
Од 24.09.2021. године у Центру за пружање услуга грађанима општине Власеница у употреби је електронски систем овјеравања докумената. Захваљујући информационим технологијама замјењен је стари начин рада, ручно уписивање података у књиге овјера, новим и модерним гдје се сви подаци електронски обрађују.

Све наведене активности и пројекти које је општина у протеклом периоду реализовала, имали су за циљ, унапређење рада локалне самоуправе и подизање услуга на виши ниво.