Home » Uncategorized @sr » OТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА ИЗ СРПСКЕ И СРБИЈЕ

OТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА ИЗ СРПСКЕ И СРБИЈЕ

Љубитељи ликовне умјетности и стваралаштва уживали су на изложби слика ликовних умјетника из Републике Српске и Републике Србије. Изложба је отворена 09.11. 2021. са почетком у 13.00 часова. Организатор је Културни центар, а покровитељ општина Власеница и начелник Мирослав Краљевић. Поставка ће се моћи погледати  у холу кино-сале  Дома културе, у периоду од 12:00 до 14:00 часова.
Изложене су 23 слике, које су настале на традиционалној ликовној колонији ,,Бирач“, одржаној у мају и августу текуће године, у Власеници. На 15. и 16.  сазиву колоније  учествовало је  тридесетак истакнутих умјетника, попут Жарка Копривице, Драгана Бабовића, Недељка Шушњица, Љиљане Чупрић.

Предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић истакао је да ће општина и убудуће подржавати манифестације које у најбољем свјетлу представљају ову локалну заједницу.
Предсједник Ликовне колоније Бирач и један од њених учесника из Србије Цвијетин Милаковић рекао је да су приказане слике врсних аутора и да се нада да ће и убудуће сарађивати са општином Власеница на новим колонијама.

Изложба ће трајати све до петка, 12.11.2021. године.