Home » Uncategorized @sr » Одржана обука представника мјесних заједница

Одржана обука представника мјесних заједница

У склопу пројекта ,,Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“,  који заједнички  финансирају Влада Швајцарске и Влада Шведске, а проводи Развојни програм Уједињених Нација (UNDP) у Бих, одржана је  прва од  двије радионице, на којима ће се радити на локализацији визије мјесних заједница.  Радионици су присуствовали чланови општинског пројектног тима, предсједник СО Власеница, Горан Ђурић, затим представници  14 мјесних заједница на подручју општине Власеница.
Компанија Lucid Linx је консултантска кућа која је ангажована од стране UNDP-a, одржала прву од двије радионице у склопу друге фазе пројекта. Обука за циљ има побољшање квалитета живота становника локалне самоуправе, кроз укључивање мјесних заједница у доношење одлука које утичу на локални развој.
Oсновни циљ пројекта јесте квалитетнији живот грађана Босне и Херцеговине кроз оснажене, родно одговорне мјесне заједнице, које потпомажу активан ангажман грађана у јавном животу, док истовремено представљају примјер рада локалних самоуправа у чијем фокусу су људи и служе као катализатор за демократске трансформације на локалном нивоу.