Home » Uncategorized @sr » Одржан састанак представника институција локалне самоуправе и родитеља малољетника поводом натписа на спомен чесми

Одржан састанак представника институција локалне самоуправе и родитеља малољетника поводом натписа на спомен чесми

Представници локалне управе, Скупштине општине Власеница, мјесне заједнице Градина, директорица Основне школе „Вук Kараџић”, командир Полицијске станице Власеница и његови сарадници одржали су састанак са родитељима малољетне дјеце из Власенице, поводом натписа на спомен чесми и неколико кућа повратника у власеничком насељу Топлик.
Родитељи су у потпуности прихватили одговорност и спремност да се сва настала штета, коју су њихова дјеца нанијела писањем графита, санира и упутили су извињење за овај чин.
Представници Скупштине и општинске управе Власеница закључили су да је било неопходно присуство представника Бошњака на недавно одржаном Форуму за безбједност на којем се, управо, разговарало о смиривању међунационалних тензија изазваних објавом видео снимака на мрежи Yоutube. На снимцима је група представника “Снаге џемата” Зеница и ратних команданата Армије БиХ упутила поруке које су изазвале велику тензију код српског становништва, о чему се разговарало и на сједници Скупштине општине Власеница.
Овим путем још једном позивамо представнике свих етничких група на повјерење, међусобно разумијевање, толеранцију и мир.
Желимо да Власеница остане одговорна мултиетничка средина, у којој су сви грађани сигурни.