Home » Uncategorized @sr » Првачићима ОШ ,,Вук Караџић“ уручени саобраћајни буквари и бојанке

Првачићима ОШ ,,Вук Караџић“ уручени саобраћајни буквари и бојанке

На иницијативу начелника општине Власеница, Мирослава Краљевића, првачићима у ОШ ,,Вук Караџић“ Власеница, уручени су саобраћајни буквари ,,Пажљивкова правила у саобраћају“ и бојанке, које је у његово име уручила Невена Ступар, начелница Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове.
Едукативни материјал поклон је  Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, дјеци у Републици Српској,  у склопу пројекта који се реализује  у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Интерактивни уџбеници су прилагођени првачићима, како би се  упознали  са основним правилима у саобраћају, што ће  допринијети њиховој сигурности и безбједности.

Овим поводом начелник општине Мирослав Краљевић, изразио је захвалност агенцијама за безбједност у саобраћају Републике Србије и Српске и том приликом је истакао да овај гест представља наставак успјешне сарадње у реализацији пројеката, у циљу васпитања саобраћајно безбједне генерације, почевши од најранијих узраста.

Књига је интерактивна уз помоћ апликације која оживљава лик Пажљивка и дјеца док не науче читати већ могу учити о правилима у саобраћају.