Home » Uncategorized @sr » Одржана предавања о превентивним мјерама злоупотребе наркотика и негативног утицаја друштвених мрежа

Одржана предавања о превентивним мјерама злоупотребе наркотика и негативног утицаја друштвених мрежа

Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализује План и програм превентивних активности на спречавању малољетничке деликвенције на подручју Републике Српске, међу којима се једна област односи на информисање и едукацију ученика о негативностима коришћења наркотичких средстава и негативном утицају друштвених мрежа. У оквиру наведеног Плана и програма, 21.03. у два термина,  одржана су едукативно-превентивна предавања, у препуној кино сали, Културног центра.

Због све већег броја случајева малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, едукативна предавања одржана су дјеци школског узраста. Током предавања предочени су штетни утицаји употребе наркотичких средстава, као и опасности које вребају неконтролисаним кориштењем друштвених мрежа.

Александар Миладиновић, начелник Одјељења за полицијску обуку, одржао је предавање великом броју заинтересованих школараца који су присуствовали и указао је на мјере које треба предузети да би се смањио лош утицај друштвених мрежа, као и употреба наркотика.

Образовне установе са подручја општине Власеница, локалној самоуправи су изнијеле проблеме са којим се сусрећу, а то су, претјерана екранизација и негативан утицај друштвених мрежа, као и конзумација наргила, од стране ученика.

С тим у вези, начелник општине Мирослав Краљевић је у контакту са министром унутрашњих послова, Лукач Драганом, договорио да полицијски службеници Управе за полицијску обуку реализују превентивно-едукативне активности, а све с циљем превенције и спречавања лошег утицаја наведених проблема са којим се сусрећу малољетници.

Данас, 22.03. са почетком у 15 часова, планирано је предавање на исту тему за родитеље ученика, као и здравствене, просвјетне и социјалне раднике који се у раду са малољетницима сусрећу са свим наведеним проблемима.