Home » Uncategorized @sr » Предсједник и премијер Републике Српске посјетили Власеницу

Предсједник и премијер Републике Српске посјетили Власеницу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић у посјети су Власеници гдје су разговарали са руководством ове општине.

Додик је након састанка похвалио руководство општине предвођено начелником Мирославом Краљевићем, истичући да је Власеница примјер добре сарадње локалног и републичког нивоа власти.

– Ниједно питање које је начелник отворио није остало без одговора, наставићемо да радимо и надам се да ће Краљевић дуго година остати на челу општине – рекао је Додик.

Он је истакао да ће скијашки центар „Игришта“ у Власеници бити изграђен и да ће бити на понос свих, истичући да је ријеч о добром пројекту, о чему говори и чињеница да постоје инвеститори који желе да граде садржаје на Игриштима.

Додик је рекао да је на данашњем састанку разговарано о реализацији овог пројекта, што ће заједнички координисати општина, Олимпијски центар „Јахорина“ и Влада, односно ресорно министарство.

Он је најавио да ће у наредних неколико дана у Власеници бити одржан састанак о даљој реализацији изградње скијашког центра „Игришта“.

– Учинићемо све да се то заврши. Интезивираћемо радове на Игриштима, данас смо се договарали како то да учинимо. Неће бити урађено ништа мимо регулационог плана и мимо правила, нити ће бити дивље градње – рекао је Додик.

Вишковић је рекао да општинско руководство иницира нове пројекте према Влади Српске и ради на развоју ове локалне заједнице.

Он је истакао да је изградња ски-центра „Игришта“ највећа појединачна инвестиција у источном дијелу Српске и да овај пројекат треба да развије цијелу регију.

– Ски-цнтар „Игришта“ су у саставу Олимпијског центра „Јахорина“, тако да очекујем да ће завршетом свих радова ова регија, заједно са општином Власеница, профитирати од тог пројекта – рекао је Вишковић.

Он је указао да су буџети општина Пале и Трново увећани за три до четири пута након што је Влада Српске, заједно са предсједником Републике, одлучила да инвестира у Олимпијски центар „Јахорина“.

Вишковић је најавио да ће аплицирати према Саудијском фонду за пројекат завршетка изградње студентског дома у Власеници, подсјетивши да је овај фонд прошле године одобрио средства за изградњу студентог дома у Фочи.

– Саудијски фонду је показао велико интересовање и хоће да помогне Републику Српску, поготово кроз ове пројекте – рекао је Вишковић.

Вишковић је навео да је у току рад са кинеским партнерима на пројектовању и обезбјеђивању средстава за изградњу брзог пута од Бијељине према Подроманији.

– То је прелиминарна инвестиција вриједна три милијарде КМ. Морамо то радити сукцесивно, по етапама, и оног момента када будемо имали идејни и главни пројекат онда ће институције донијети одлуку на који начин ће то бити рађено и које су дионице приоритет – рекао је Вишковић.

Краљевић је рекао да је разговарано о значајним пројектима и развоју општине Власеница и источног дијела Српске.

Он је поручио да се заједничким снагама могу пребродити сви проблеми.

– Без подршке предсједника Додика и премијера Вишковића мале општине не би могле напредовати. Свих ових година се без икакаве уздржаности осјетила њихова подршка и разумијевање према свима нама – рекао је Краљевић.

Dodik: Vlasenica primjer dobre saradnje (youtube.com)

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић у посјети су Власеници гдје су разговарали са руководством ове општине. Додик је након састанка похвалио руководство општине предвођено начелником Мирославом Краљевићем, истичући да је Власеница примјер добре сарадње локалног и републичког нивоа власти. - Ниједно питање које је начелник отворио није остало без одговора, наставићемо да радимо и надам се да ће Краљевић дуго година остати на челу општине - рекао је Додик. Он је истакао да ће скијашки центар "Игришта" у Власеници бити изграђен и да ће бити на понос свих, истичући да је ријеч о добром пројекту, о чему…

Review Overview

User Rating: Be the first one !