Home » Uncategorized @sr » Начелник општине обишао радове на подручној школи у Мишарима

Начелник општине обишао радове на подручној школи у Мишарима

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, заједно са сарадницима, обишао ја радове на објекту подручне школе Мишари.

„Предсједник Републике Српске Милорад Додик је, приликом прошлогодишње посјете општини Власеница, обећао да ће обезбиједити средства за санацију подручне школе Мишари.   Захваљујући помоћи предсједника Додика, који је обезбиједио средства у иносу од 20.000,00 КМ, на објекту школе приводе се крају радови на санацији крова, који је био у катастрофалном стању. Циљ нам је да се ђацима у овом сеоском подручју омогуће адекватни услови за одвијање наставе до почетка нове школске године. Поред крова, замијењена су улазна и унутрашња врата, а у наредним данима извршиће се молерски и керамички радови, те замјена подова, што ће обрадовати наше ђаке првог дана школе“, рекао је начелник општине, додајући да се након ових радова планира уређење школског дворишта и изградња паркинга испред школе.

Како би се ђацима обезбиједили адекватни хигијенско – санитарни услови, у наредним данима почеће санација мокрих чворова у подручној школи Цикотска Ријека, која је, након дугогодишњих проблема са водоснабдијевањем, прошле године добила воду. „Све ово радимо са циљем стварања што квалитетнијих услова за образовање дјеце у сеоским подручјима, као што их имају и њихови вршњаци у градској школи. Планирали смо ограђивање школског дворишта у Цикотској Ријеци, али, нажалост, вандали са тог простора уништили су грађу која је била припремљена  за те намјене“, рекао је начелник Краљевић, осврћући се на недавне догађаје у овој мјесној заједници.
„Надлежни органи воде истрагу, на основу које ће се прикупити сви релевантни докази, открити и санкционисати у складу са законом починиоци“, рекао је начелник општине.

Начелник Краљевић најавио је изградњу спомен обиљежја борцима страдалим у Одбрамбено – отаџбинском рату на подручју Мишара, за шта су обезбијеђена средства од стране Владе Републике Српске.

„Ми испуњавамо наша обећања. Такође, планирамо постављање расвјете у дијелу мјесне заједнице Мишари, чиме ћемо унаприједити квалитет живота мјештана“, закључио је начелник Краљевић.

 

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, заједно са сарадницима, обишао ја радове на објекту подручне школе Мишари. "Предсједник Републике Српске Милорад Додик је, приликом прошлогодишње посјете општини Власеница, обећао да ће обезбиједити средства за санацију подручне школе Мишари.   Захваљујући помоћи предсједника Додика, који је обезбиједио средства у иносу од 20.000,00 КМ, на објекту школе приводе се крају радови на санацији крова, који је био у катастрофалном стању. Циљ нам је да се ђацима у овом сеоском подручју омогуће адекватни услови за одвијање наставе до почетка нове школске године. Поред крова, замијењена су улазна и унутрашња врата, а у наредним данима извршиће се молерски и керамички…

Review Overview

User Rating: Be the first one !