Home » Uncategorized @sr » Потписани уговори са послодавцима из Власенице

Потписани уговори са послодавцима из Власенице

Руководилац зворничке филијале Завода за запошљавање Републике Српске Горан Петровић данас је у Власеници уручио уговоре за осам послодаваца са подручја oве општине, којима су одобрена подстицајна средства у износу од 180.000 КМ по програмима запошљавања и самозапошљавања за ову годину.

Петровић је  рекао да су та средства обезбијеђена за отварање 31 радног мјеста, претежно у локалним јавним установама, а средства су добила и два лица по програму самозапошљавања.

„У Власеници су много средстава добиле установе које намјеравају да запошљавају приправнике и надамо се да ће она значајно помоћи и општини и тим лицима“, навео је Петровић.

Млађо Пантић из Власенице, којем су одобрена средства из програма самозапошљавања, каже да ће му подршка добро доћи јер је остао без посла, те да ће средства искористити за улагање у пољопривредну производњу.

„Намјеравам да се бавим производњом овчијег и козијег меса и млијека. Сматрам да је подршка развоју пољопривреде улагање у будућност и шанса да људи остају на овим просторима“, навео је Пантић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да ће средствима Завода бити финансирано запошљавање 14 приправника различитих занимања и образовних профила у Општинској управи.
„Желимо да ојачамо локалну управу и на тај начин младима дамо шансу да искажу креативност и вољу за радом и доказивањем“, додао је Краљевић.

Он је подсјетио да је уз ове кориснике Завод, истим програмом, одобрио подстицајна средства за отварање девет радних мјеста и у Шумском газдинству „Бирач“, гдје су посао добили шумарски инжењери који су се образовали на Шумарском факултету у Власеници.

Руководилац зворничке филијале Завода за запошљавање Републике Српске Горан Петровић данас је у Власеници уручио уговоре за осам послодаваца са подручја oве општине, којима су одобрена подстицајна средства у износу од 180.000 КМ по програмима запошљавања и самозапошљавања за ову годину. Петровић је  рекао да су та средства обезбијеђена за отварање 31 радног мјеста, претежно у локалним јавним установама, а средства су добила и два лица по програму самозапошљавања. "У Власеници су много средстава добиле установе које намјеравају да запошљавају приправнике и надамо се да ће она значајно помоћи и општини и тим лицима", навео је Петровић. Млађо Пантић из Власенице,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !