Home » Uncategorized @sr » Освештана реконструисана спомен – костурница

Освештана реконструисана спомен – костурница

У суботу, 15. септембра, на Борачком гробљу у Власеници, освештана је спомен – костурница, у којој су положене кости 34 жртве усташког геноцида, које су страдале у јулу 1941. године на подручју Рашића Гаја, општина Власеница.  Историјским часом и полагањем цвијећа на спомен – обиљежје одата је почаст жртвама, као и погинулим у Одбрамбено – отаџбинском рату.

Спомен – костурница саграђена је крајем осамдесетих година прошлог вијека и због неодржавања током година налазила се у веома лошем стању.

На иницијативу начелника општине Власеница Мирослава Краљевића извршена је реконструкција спомен – костурнице и постављен је крст од гранита.

„Циљ нам је да вратимо достојан изглед овом комплексу, у коме су сахрањени погинули ратници из Другог свјетског и посљедњег отаџбинског рата“, рекао је начелник Краљевић.

У суботу је обиљежена и 26. годишњица од формирања елитне јединице Војске Републике Српске, Јуришног одреда.

Мирославу  Краљевићу, начелнику општине Власеница и некадашњем команданту, на свечаном обиљежавању, народни посланик Радован Вишковић уручио је, у име предсједника Републике Српске Милорада Додика, Орден Карађорђеве звијезде Републике Српске, другог реда.

 

У суботу, 15. септембра, на Борачком гробљу у Власеници, освештана је спомен - костурница, у којој су положене кости 34 жртве усташког геноцида, које су страдале у јулу 1941. године на подручју Рашића Гаја, општина Власеница.  Историјским часом и полагањем цвијећа на спомен - обиљежје одата је почаст жртвама, као и погинулим у Одбрамбено - отаџбинском рату. Спомен - костурница саграђена је крајем осамдесетих година прошлог вијека и због неодржавања током година налазила се у веома лошем стању. На иницијативу начелника општине Власеница Мирослава Краљевића извршена је реконструкција спомен - костурнице и постављен је крст од гранита. "Циљ нам је да вратимо достојан изглед овом комплексу, у коме су сахрањени…

Review Overview

User Rating: Be the first one !