Home » Друштво » Oбиљежено 26 година од страдања бораца на Рогосији

Oбиљежено 26 година од страдања бораца на Рогосији

У славу 29 погинулих бораца Власеничке бригаде Војске Републике Српске, које су на данашњи дан 1992. године убили припадници муслиманских војних формација, данас је код спомен-обиљежја на узвишењу Рогосија код Власенице обиљежено 26 година од њиховог страдања.

У славу погинулих јунака служен је парастос, прислужене свијеће и положено цвијеће, те приређен пригодан поетски рецитал који су извели ученици власеничког Средњошколског центра „Милорад Влачић“.

Осим породица погинулих бораца, представника општинских власти, грађана и чланова власеничког Бициклистичког клуба „КПЛ“, скупу је присуствовало и 250 ученика власеничких школа који су до спомен-обиљежја стигли препјешачивши око 15 километара.

Предсједник власеничке Борачке организације Споменко Стојишић изјавио је да је ово било најмасовније страдање српских бораца на подручју Власенице у протеклом рату.

Меморијално окупљање на Рогосији организовала је Борачка организација општине Власеница.

 

У славу 29 погинулих бораца Власеничке бригаде Војске Републике Српске, које су на данашњи дан 1992. године убили припадници муслиманских војних формација, данас је код спомен-обиљежја на узвишењу Рогосија код Власенице обиљежено 26 година од њиховог страдања. У славу погинулих јунака служен је парастос, прислужене свијеће и положено цвијеће, те приређен пригодан поетски рецитал који су извели ученици власеничког Средњошколског центра "Милорад Влачић". Осим породица погинулих бораца, представника општинских власти, грађана и чланова власеничког Бициклистичког клуба "КПЛ", скупу је присуствовало и 250 ученика власеничких школа који су до спомен-обиљежја стигли препјешачивши око 15 километара. Предсједник власеничке Борачке организације Споменко Стојишић…

Review Overview

User Rating: 4.73 ( 2 гласови)