Home » Друштво » Ускоро почињу грађевински радови на стамбеној згради у насељу Топлик

Ускоро почињу грађевински радови на стамбеној згради у насељу Топлик

У власеничком насељу Топлик, након одређених техничких проблема изазваних непредвиђеним околностима, завршена је прва фаза радова за изградњу стамбеног објекта са 20 станова, вриједности 1.014.000 КМ. Тренутно се врши припрема за грађевинске радове. Станови су намијењени за смјештај избјеглих и расељених, односно интерно расељених лица на подручју ове општине.

Власеница је једна од девет општина и градова у Републици Срспкој у којима ће, у оквиру Потпројекта БХ3 Регионалног програма стамбеног збрињавања, бити изграђено укупно 284 стана за ову намјену, а средства је обезбиједило Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да је учешће Општине у овом пројекту, уз обезбијеђену локацију и потребну документацију, рјешавање комуналне инфраструктуре, приступних путева, снабдијевања електричном енергијом.

Начелник Краљевић нагласио је да је ово велики корак у рјешавању питања стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица, додајући да тренутно у општини Власеница има око 470 породица из категорије расељених, интерно расељених лица и повратника, којима је потребно ријешити стамбено питање. Он је најавио да се у наредном периоду планира изградња још двије зграде за стамбено збрињавање поменутих категорија.

Радове на изградњи објекта изводи фирма „Тектон“ из Бањалуке.

У власеничком насељу Топлик, након одређених техничких проблема изазваних непредвиђеним околностима, завршена је прва фаза радова за изградњу стамбеног објекта са 20 станова, вриједности 1.014.000 КМ. Тренутно се врши припрема за грађевинске радове. Станови су намијењени за смјештај избјеглих и расељених, односно интерно расељених лица на подручју ове општине. Власеница је једна од девет општина и градова у Републици Срспкој у којима ће, у оквиру Потпројекта БХ3 Регионалног програма стамбеног збрињавања, бити изграђено укупно 284 стана за ову намјену, а средства је обезбиједило Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске. Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да је учешће Општине у овом…

Review Overview

User Rating: 0.45 ( 1 гласови)