Home » Uncategorized @sr » Рјешава се проблем изливања канализације у насељу Топлик

Рјешава се проблем изливања канализације у насељу Топлик

У насељу Топлик, у непосредној близини бензинске пумпе „Петрол“, изводе се радови на санацији канализационе мреже.

Мјештани овог насеља већ дужи временски период чекају на трајно рјешавање проблема канализационог система, како би се зауставило изливање фекалне канализације на магистрални пут, али и у околна дворишта и куће. Овај проблем посљедица је неодговорности и небриге претходне локалне власти и тадашњег извођача радова. Започети радови никада нису завршени, што је мјештане овог дијела Власенице довело у веома незавидну ситуацију.

Чим су се грађани обратили за помоћ начелнику општине Власеница Мирославу Краљевићу ангажоване су надлежне службе и обећано им је да ће проблем бити ријешен, што је и реализовано.

Приликом обиласка критичне локације прошле године начелник Краљевић рекао је да се десило да је неко направио пропусте у раду. „Пред изборе, када су требали да се скупљају бодови гласача, почело се са радом и урађен је тај лакши дио, међутим, послије избора стало се са тим послом, са оправдањем да нема више средстава. Осим канализације, имамо проблем и са колектором на улазу у Власеницу, ни то није добро ријешено. Оно што можемо сада да урадимо јесте привремени ‘бајпас’ док не ријешимо све законом предвиђене кораке, али овај проблем мора се трајно ријешити“, рекао је тада начелник Краљевић.

„Једноставно је, људи су се прихватили посла који нису могли да ријеше, циљ им је био да извуку средства, а проблем да оставе грађанима Власенице. Ја сам добро сагледао проблематику и учинићемо све да ријешимо овај проблем“, рекао је начелник општине.

Мјештани, који су се скоро двије године борили са овим проблемом и страховали од зараза, изразили су велико задовољство и захвалност начелнику општине Власеница.

Извођач радова је предузеће „Зворникпутеви“.

У насељу Топлик, у непосредној близини бензинске пумпе „Петрол“, изводе се радови на санацији канализационе мреже. Мјештани овог насеља већ дужи временски период чекају на трајно рјешавање проблема канализационог система, како би се зауставило изливање фекалне канализације на магистрални пут, али и у околна дворишта и куће. Овај проблем посљедица је неодговорности и небриге претходне локалне власти и тадашњег извођача радова. Започети радови никада нису завршени, што је мјештане овог дијела Власенице довело у веома незавидну ситуацију. Чим су се грађани обратили за помоћ начелнику општине Власеница Мирославу Краљевићу ангажоване су надлежне службе и обећано им је да ће проблем…

Review Overview

User Rating: Be the first one !