Home » Uncategorized @sr » Oдржана сједница Скупштине општине

Oдржана сједница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Власеница усвојили су,  на 17. редовној сједници, одржаној 29. октобра, нацрт општинског буџета за 2019. годину у износу од 5.065.000 КМ, који је за око пет одсто већи од овогодишњег.
Начелник општинског Одјељења за финансије Марко Тодоровић изјавио је да је увјерен да ће планираним буџетом ова локална заједница бити у стању да подмири све планиране трошкове, те да издвоји дио средстава и за развојне пројекте.

Документ ће бити упућен на јавну расправу, која ће трајати 30 дана. Сви ће моћи да поднесу приједлоге, те уложе примједбе и амандмане на Нацрт буџета.

На сједници је усвојен и шестомјесечни извјештај о извршењу општинског буџета, те Нацрт ребаланса буџета за 2018. годину у износу од 5.365.000 КМ, који је у односу на планирани буџет већи за 528.000 КМ, или, у проценту, 11 одсто.

Разлози за израду ребаланса општинског буџета за 2018. годину су раст, односно смањење појединих буџетских прихода и примитака, те реализација грант средстава и трансфера који нису били планирани.

На сједници су усвојене и информације о резултатима рада васпитно – образовних установа, Информација о стању малољетничке делинквенције и насиља у породици на подручју општине Власеница за 2018. годину, те Одлука о заштити изворишта Грабовица.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Александар Миладиновић рекао је да ће, са циљем системског рјешавања проблема третирања отпадних вода, бити изграђена два постројења за пречишћавање.

Одборници Скупштине општине Власеница усвојили су,  на 17. редовној сједници, одржаној 29. октобра, нацрт општинског буџета за 2019. годину у износу од 5.065.000 КМ, који је за око пет одсто већи од овогодишњег. Начелник општинског Одјељења за финансије Марко Тодоровић изјавио је да је увјерен да ће планираним буџетом ова локална заједница бити у стању да подмири све планиране трошкове, те да издвоји дио средстава и за развојне пројекте. Документ ће бити упућен на јавну расправу, која ће трајати 30 дана. Сви ће моћи да поднесу приједлоге, те уложе примједбе и амандмане на Нацрт буџета. На сједници је усвојен и шестомјесечни извјештај…

Review Overview

User Rating: Be the first one !