Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Ријешен дугогодишњи проблем на канализационој мрежи у насељу Топлик

Ријешен дугогодишњи проблем на канализационој мрежи у насељу Топлик

У насељу Топлик, у непосредној близини бензинске пумпе „Петрол“, предузеће „Зворникпутеви“ завршило је радове на санацији канализационе мреже, чиме је ријешен дугогодишњи проблем изливања фекалне канализације у овом дијелу Власенице.

У Одјељењу за просторно уређење и стамбено-комуналне послове кажу да је, након постављања нових цијеви на критичној локацији, Општина  ангажовала фирму специјализовану за прочишћавање цијеви која је успјешно извршила захтјевну интервенцију на потезу од платоа бензинске пумпе до стамбених објеката у улици Илије Бирчанина.

Начелник општине Мирослав Краљевић каже да је проблем настао прије 15-ак година, приликом изградње појединих објеката. „Претходни начелник пред сами крај мандата је расписао тендер и ушао у реализацију, радови су започети, међутим извођач радова „Технометал“ је урадио лакши дио посла, а онда се стало са тим, са оправдањем да нема више средстава. Људи су се прихватили посла који нису могли да ријеше, циљ им је био да извуку средства, а проблем да оставе грађанима Власенице. Усљед мало веће количине падавина долазило је до изливања фекалне канализације, што је правило огромне проблеме становништву“, рекао је начелник Краљевић, изразивши велико задовољство што је проблем коначно ријешен.

Он је додао да, због дугогодишњег неодржавања, и у другим дијеловима Власенице постоје слични проблеми, који ће се у наредном периоду рјешавати.