Home » Uncategorized @sr » Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу посјетили општину Власеница

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу посјетили општину Власеница

У петак, 2. новембра, представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске посјетили су општину Власеница, гдје су, у сарадњи са представницима Општинске управе, обављене посјете предузећима „Алпро“ а.д. и „Ивекс“ д.о.о.

Поред  разговoра о тренутним условима пословања и плановима развоја ових предузећа, посебан акценат је стављен на отворена питања са којима се они сусрећу у свакодневном раду, која ће бити кандидована према вишим нивоима власти, као и  на приједлоге за побољшање пословног амбијента.

„Алпро“ је основан 1977. године, а 2004. године, у процесу приватизације, постаје саставни дио „Алумил Групације“, која је највећи произвођач архитектонских алуминијумских профила на подручју Југоисточне Европе и једна од најнапреднијих компанија у дизајну и производњи екструдираних алуминијумских производа. Највећи дио произодње оријентисан је ка извозу.

Предузеће „Ивекс“ основано је 1999. године као мала породична дрвопрерађивачка фирма. Задовољни купци, жеља за проширењем и нова тржишта су њихова пословна филозофија. У производњи користе најквалитетније трупце са ових простора.

Посјета представника Министарства за економске односе и регионалну сарадњу реализована је у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској.

У петак, 2. новембра, представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске посјетили су општину Власеница, гдје су, у сарадњи са представницима Општинске управе, обављене посјете предузећима „Алпро“ а.д. и „Ивекс“ д.о.о. Поред  разговoра о тренутним условима пословања и плановима развоја ових предузећа, посебан акценат је стављен на отворена питања са којима се они сусрећу у свакодневном раду, која ће бити кандидована према вишим нивоима власти, као и  на приједлоге за побољшање пословног амбијента. „Алпро“ је основан 1977. године, а 2004. године, у процесу приватизације, постаје саставни дио "Алумил Групације", која је највећи произвођач архитектонских алуминијумских профила на…

Review Overview

User Rating: Be the first one !