Home » Uncategorized @sr » Обавјештење о нерадним данима поводом предстојећих празника

Обавјештење о нерадним данима поводом предстојећих празника

​​У складу сa Законом о празницима Републике Српске („Сл.Гласник РС“ бр. 43/07), нерадни дани у Републици Српској су 1. и 2. јануар, те 9. јануар – Дан Републике Српске, објављено је из Владе Републике Српске.
Вјерски празник је православни Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста 6. и 7. јануара.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Истоименим Законом је прописано да ће начелник општине, односно градоначелник одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужни да раде у дане празника Републике и у ком обиму.
У складу сам тим, обавјештавамо вас да је радно вријеме трговинских и занатских радњи 1, 2.  и 9. јануара до 12:00 часова.

​​У складу сa Законом о празницима Републике Српске („Сл.Гласник РС“ бр. 43/07), нерадни дани у Републици Српској су 1. и 2. јануар, те 9. јануар - Дан Републике Српске, објављено је из Владе Републике Српске. Вјерски празник је православни Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста 6. и 7. јануара. У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности. Истоименим Законом је прописано да ће…

Review Overview

User Rating: Be the first one !