Home » Uncategorized @sr » Србија помаже реконструкцију обданишта „Први кораци“

Србија помаже реконструкцију обданишта „Први кораци“

Реконструкцијом вртића „Први кораци“ у Власеници, захваљујући помоћи Владе Србије од 300.000 КМ, биће знатно побољшани услови за боравак и одгој дјеце у овој установи, на којој није било већих грађевинских интервенција још од 1980. године када је изграђена, рекла је директор вртића Марија Тодоровић.

“Приоритет нам је замјена столарије, јер имамо велике трошкове за електричну енергију током зимског периода, будући да се објекат загријава на струју. Новитет у вртићу биће и формирање јасличке групе узраста од једне до три године”, рекла је Тодоровићева.

У вртићу тренутно борави 49 дјеце у двије васпитне групе.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је новинарима да је ова општина прилично сиромашна и не може да издвоји ова средства.

Краљевић је истакао да ће финансијска помоћ Србије локалним заједницама у Републици Српској бити од велике користи.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је недавно да ће Србија у овој години уложити 8.405.000 евра бесповратних средстава у пројекте у Републици Српској и БиХ – реконструкције домова здравља, школа о вртића, домова за старија лица, омладинских кампова, спортских дворана.

Реконструкцијом вртића "Први кораци" у Власеници, захваљујући помоћи Владе Србије од 300.000 КМ, биће знатно побољшани услови за боравак и одгој дјеце у овој установи, на којој није било већих грађевинских интервенција још од 1980. године када је изграђена, рекла је директор вртића Марија Тодоровић. “Приоритет нам је замјена столарије, јер имамо велике трошкове за електричну енергију током зимског периода, будући да се објекат загријава на струју. Новитет у вртићу биће и формирање јасличке групе узраста од једне до три године”, рекла је Тодоровићева. У вртићу тренутно борави 49 дјеце у двије васпитне групе. Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је…

Review Overview

User Rating: Be the first one !