Home » Uncategorized @sr » Делегација општине Власеница посјетила општину Чајетина

Делегација општине Власеница посјетила општину Чајетина

Делегација општине Власеница, коју је предводила Гордана Трампић, предсједница Скупштине општине, боравила је у радној и пријатељској посјети општини Чајетина у Републици Србији.

Представници општине Власеница упознали су се са пројектима који се реализују на Златибору. Током боравка у Чајетини, гости су са домаћинима размијенили искуства представника локалне самоуправе  и конкретизовали потенцијалне облике сарадње.

Руководство општине Власеница препознало је општину Чајетина као модел добре праксе, на који се треба угледати у циљу развоја туризма.

Делегација из Власенице са циљем обнављања и реконструкције ски центра Игришта, упознала се и са пројектом Голд гондола Златибор. Гости су обишли трасу будуће најдуже панорамске гондоле на свијету и информисали се о специфичностима и карактеристикама жичаре.

Обзиром да ове двије општине дијеле многе заједничке карактеристике, које се прије свега односе на просторну сличност подручја општина, са изузетним природним богатствима  и богатим културно-историјским насљеђем, општина Власеница је изразила жељу  да се оствари сарадња на бројним аспектима. Било је ријечи о томе да се развију дугорочни и свеобухватни односи на пољу активности од међусобних интереса, туризма и рекреације, привреде, индустије и трговине, информисања, културе, образовања и спорта, предузетништва, пословне сарадње, развоја малих и средњих предузећа заснованих на принципима узајамне користи.

„Била би изузетна част да се успоставе званични побратимски односи између општине Чајетина и општине Власеница, на темељу принципа пријатељства и међусобног повјерења. Надамо се да ћете препознати наше напоре да развијемо и унаприједимо  Власеницу, и помоћи нам у том циљу. Најјачи утисак нам је оставила Голд гондола, те се надамо да ћемо сличан садржај имати и код нас“, изјавила је Гордана Трампић, предсједница Скупштине општине Власеница.

У склопу ове посјете, представници општине Власеница обишли су најатрактивније  локалитете Златибора, Стопића пећину, Сирогојно старо село, Гостиљски водопад.
Први кораци заједничке сарадње биће видљиви 18. априла, када ће у оквиру Међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“ у Власеници наступити Културно умјетничко друштво Чајетина као и трубачки оркестар.

Делегација општине Власеница, коју је предводила Гордана Трампић, предсједница Скупштине општине, боравила је у радној и пријатељској посјети општини Чајетина у Републици Србији. Представници општине Власеница упознали су се са пројектима који се реализују на Златибору. Током боравка у Чајетини, гости су са домаћинима размијенили искуства представника локалне самоуправе  и конкретизовали потенцијалне облике сарадње. Руководство општине Власеница препознало је општину Чајетина као модел добре праксе, на који се треба угледати у циљу развоја туризма. Делегација из Власенице са циљем обнављања и реконструкције ски центра Игришта, упознала се и са пројектом Голд гондола Златибор. Гости су обишли трасу будуће најдуже панорамске гондоле…

Review Overview

User Rating: Be the first one !