Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Откривено спомен обиљежје у Мишарима

Откривено спомен обиљежје у Мишарима

Парастосом за погинуле, паљењем свијећа и полагањем цвијећа у селу Мишари у општини Власеница у уторак, 18. јуна, откривено је спомен обиљежје за 40 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве са подручја мјесних заједница Мишари, Грабовица и Тишчино Врело, који су дали животе у протеклом отаџбинском рату.

Предсједник Борачке организације општине Власеница Миле Симанић рекао је окупљенима на овом меморијалном скупу да су на том подручју пале прве жртве на том подручју, а међу њима и шеснаестогодишњи борац Илија Мучибабић.

Симанић је рекао да су за тако мали и слабо насељен простор 43 жртве огромне.

„Огромне, јер се за ову нашу државу требало борити четири године. Ови и други хероји су створили светињу, Републику Српску, и треба да смо им неизмјерно захвални и да их не заборавимо“, рекао је Симанић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је спомен плоча изграђена под покровитељством општине Власеница, Владе Републике Српске и општинске Борачке организације.

Парастосом за погинуле, паљењем свијећа и полагањем цвијећа у селу Мишари у општини Власеница у уторак, 18. јуна, откривено је спомен обиљежје за 40 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве са подручја мјесних заједница Мишари, Грабовица и Тишчино Врело, који су дали животе у протеклом отаџбинском рату. Предсједник Борачке организације општине Власеница Миле Симанић рекао је окупљенима на овом меморијалном скупу да су на том подручју пале прве жртве на том подручју, а међу њима и шеснаестогодишњи борац Илија Мучибабић. Симанић је рекао да су за тако мали и слабо насељен простор 43 жртве огромне. "Огромне, јер…

Review Overview

User Rating: Be the first one !