Home » Uncategorized @sr » Oбавјештење о пројекту “Оснаживање пољопривредних, обртничких и услужних подузећа под водством жена у општинама Коњиц, Кладањ и Власеница”

Oбавјештење о пројекту “Оснаживање пољопривредних, обртничких и услужних подузећа под водством жена у општинама Коњиц, Кладањ и Власеница”

Од 01. јула 2019. године Организација НОДАС је започела реализацију пројекта “Оснаживање пољопривредних, обртничких и услужних подузећа под водством жена у општинама Коњиц, Кладањ и Власеница”. Пројекат финансира Влада Савезне Републике Њемачке кроз Њемачко Федерално Министарство за економску сарадњу и развој – БМЗ, уз партиципацију пројектинх општина од по 37%. Укупна вриједност пројекта је 433.990 ЕУРА. Пројекат је фокусиран на оснаживање улоге жене у БХ друштву, те ће искључиво жене и моћи аплицирати. Кориснице могу бити све социјално угрожене категорије становништва са здравим пословним идејама за започињање или развој сопствене економске активности. Посебну подршку имаће апликације које испуњавају постављене услове а које су поднијете од стране младих особа, самохраних мајки и жена са трајним инвалидитетом. Гдје год је то могуће и сврсисходно, биће охрабривани и заједнички пројекти. Одобрене донације биће додељиване искључиво у виду материјално-техничких средстава, без готовинских исплата. Просјечна вриједност појединачне донације одређена је на противвриједност од 3.000 ЕУР за идеје из области пољопривреде, услуга, занатства, стратешки дефинисане између сваке општине и Организације НОДАС. У овај износ поред опреме и/или материјала биће укључена и провизија за обуку. Свака корисница ће бити у обавези да суфинансира 15% од укупног износа донације, да у року од три мјесеца од добијања опреме и/или материјала региструје своју активност, да обави 10 сати друштвено-корисног рада за локалну заједницу и да присуствује основној обуци одређеној од стране НОДАС-а.

Пројекат ће додатно подржати по једно удружење жена у пројектним општинама са по 12.000 ЕУРА, а за развој њихових капацитета.

Пројекат ће трајати 18 мјесеци и подржати грантовима укупно 60 корисница на подручју три наведене општине, по једно удружење/компанију/задругу жена са циљем јачања ланца вриједности, те ће овим пројектом такође бити брендирана најмање 3 производа с циљем њихове промоције и даљег пласмана на тржиште. Потенцијалне кориснице су све жене из социјално угрожених категорија становништва са здравим пословним идејама за започињање или развој самосталних пословних активности.

Пројектом могу бити подржане активности у области пољопривредне производње, занатства, услуга и туризма, а које ће резултирати одговарајућим мјесечним приходом, зависно од доступних финансијских средстава и тржишног потенцијала сваког индивидуалног приједлога.

Све заинтересоване особе могу добити детаљне информације о пројекту путем телефона 033 618 323; 033 618 324, а формулари се могу преузети на wеб презентацији Организације НОДАС www.nodas.ba, web презентацијама пројектних општина, као и на једној од презентација које ће бити одржане у сљедећим терминима:

Власеница:

ДАН ДАТУМ МЈЕСТО ВРИЈЕМЕ ПРОСТОРИЈЕ
Уторак 17.09.2019. МЗ Доњи Залуковик 11:00 МЗ Доњи Залуковик
Уторак 17.09.2019. МЗ Градина 13:00 МЗ Градина
Сриједа 18.09.2019. МЗ Пискавице 11:00 МЗ Пискавице
Сриједа 18.09.2019. Власеница 13:00 Општина Власеница

Сала за састанке СО

Четвртак 19.09.2019. МЗ Мишари 11:00 Подручна школа

ОШ Вук Караџић

Четвртак 19.09.2019. МЗ Грабовица 13:00 Јевтићи

УР Миленко Миљанић

Петак 20.09.2019. МЗ Церска 10:00 Подручна школа

ОШ Вук Караџић

Од 01. јула 2019. године Организација НОДАС је започела реализацију пројекта “Оснаживање пољопривредних, обртничких и услужних подузећа под водством жена у општинама Коњиц, Кладањ и Власеница”. Пројекат финансира Влада Савезне Републике Њемачке кроз Њемачко Федерално Министарство за економску сарадњу и развој – БМЗ, уз партиципацију пројектинх општина од по 37%. Укупна вриједност пројекта је 433.990 ЕУРА. Пројекат је фокусиран на оснаживање улоге жене у БХ друштву, те ће искључиво жене и моћи аплицирати. Кориснице могу бити све социјално угрожене категорије становништва са здравим пословним идејама за започињање или развој сопствене економске активности. Посебну подршку имаће апликације које испуњавају постављене услове…

Review Overview

User Rating: Be the first one !