Home » Uncategorized @sr » Обиљежен Дан општине Власеница

Обиљежен Дан општине Власеница

На свечаној сједници Скупштине општине Власеница, поводом Дана и славе општине – Мале Госпојине, додијељена су највиша општинска признања, те потписан Споразум о сарадњи са општином Гросупље из Словеније.
Највеће општинско признање, Златни грб општине Власеница, ове године додијељено је предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић за подршку и допринос развоју ове локалне заједнице.

Признање Грб општине Власеница додијељено је директору Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милији Радовићу, Развојном програму Уједињених нација, директору бициклистичке трке Београд – Бањалука Владимиру Куваљи и Основној школи „Вук Караџић“ у Власеници.

Споразум о сарадњи општина Власеница и Гросупље потписали су начелник Власенице Мирослав Краљевић и жупан ове словеначке општине Петер Верлич, са циљем успостављања чвршће привредне и друштвене сарадње.

Краљевић је рекао да је Гросупље међу најразвијенијим словеначким општинама, са јаком привредом и уређеном комуналном инфраструктуром.

Верлич је рекао да овај чин треба да представља добар почетак за успостављање пријатељских односа између ове двије општине, а заједничким пројектима могу остварити сарадњу, гдје рачунају и на помоћ фондова Европске уније.

На сједници су додијељене и посебне плакете и захвалнице предузећима, установама, организацијама и појединцима који су допринијели угледу и развоју општине Власеница.

Честитку поводом данашњег празника грађанима општине Власеница упутили су највиши званичници Републике Српске – српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

У оквиру свечаног дијела програма наступили су музички састав „Катера“ из Источног Сарајева и фолклорни ансамбл из Српског Итебеја.

У оквиру данашње прославе Дана и славе општине у цркви Светих апостола Петра и Павла служена је литургија.

На свечаној сједници Скупштине општине Власеница, поводом Дана и славе општине - Мале Госпојине, додијељена су највиша општинска признања, те потписан Споразум о сарадњи са општином Гросупље из Словеније. Највеће општинско признање, Златни грб општине Власеница, ове године додијељено је предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић за подршку и допринос развоју ове локалне заједнице. Признање Грб општине Власеница додијељено је директору Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милији Радовићу, Развојном програму Уједињених нација, директору бициклистичке трке Београд - Бањалука Владимиру Куваљи и Основној школи "Вук Караџић" у Власеници. Споразум о сарадњи општина Власеница и Гросупље потписали су начелник Власенице Мирослав Краљевић…

Review Overview

User Rating: 4.58 ( 2 гласови)