Home » Друштво » Одржана промоција књиге „Власеница некада и сада“ аутора Милована Лелека

Одржана промоција књиге „Власеница некада и сада“ аутора Милована Лелека

У оквиру обиљежавања Дана општине, у Народној библиотеци у Власеници, у присуству великог броја љубитеља писане ријечи, одржана је промоција књиге „Власеница некада и сада“ аутора Милована Миланка Лелека из Власенице.
Власеничка хроника, како је назива рецензент Борислава Сека Радуловић, је кључни моменат да се спаси од заборава све оно што није забиљежено. Аутор је у овој збирци систематизовао и опјевао у свом познатом пјесничком стилу, десетерцем, историјске чињенице и легенде о Власеници.
Лелек је опјевао градњу власеничке цркве, Ружину воду, страдање Срба и усташки злочин у Рашића Гају 1941. године, друштвени живот у Власеници, људе који су носиоци важног историјског периода током више од једног вијека у Власеници.
Рецензент Аћим Тодоровић рекао је да се читањем ове монографске поезије може доћи до сазнања који су то људи у неким прошлим и садашњим временима били и јесу носиоци и прегаоци историјског, друштвеног, културног, спортског и јавног живота у Власеници.
Начелник општине Власеница Mирослав Краљевић захвалио се аутору на труду који је уложио да прикупи, обједини и опјева податке од изузетне важности за садашње и будуће генерације Власеничана.
Издавач књиге је СПКД „Просвјета“ Власеница, а штампана је прилогом власеничког протојереја-ставрофора Илије Илића и његове породице.