Home » Uncategorized @sr » Помен погинулим херојима Рогосије

Помен погинулим херојима Рогосије

Kод Спомен-обиљежја на врху Рогосија код Власенице данас је служен парастос и положено цвијеће поводом 27 година од страдања 29 бораца Војске Републике Српске.

Цвијеће су положиле породице погинулих, делегације Борачке организације Републике Српске, Oпштине Власеница, борачких организација, те сусједних општина, представници Планинарског друштва „Ацер“ и Бициклистичког клуба „KПЛ“Власеница.

Обраћајући се окупљенима, предсједник Борачке организације општине Власеница Миле Симанић рекао је да је Рогосија највеће стратиште на подручју општине Власеница.

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић рекла је да је 26. септембар тужан датум у историји ове општине.

„Данас су нам осјећања помијешана, од туге и превеликог бола који највише осјећају и носе њихове породице, до осјећања поноса на хероје Рогосије, који су бранили Власеницу и темеље Републике Српске“, рекла је Трампићева.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић је у обраћању окупљенима рекао да је Српска и данас на одређен начин угрожена и да је поново пред изазовима јер се жели прекројити и створити унитарна држава.

У оквиру програма обиљежавања страдања бораца Војске Републике Српске на Рогосији ученици Средњошколског центра „Милорад Влачић“ одржали су пригодан историјски час.

Припадници муслиманских паравојних формација на врху Рогосија 26. септембра 1992. године убили су и масакрирали 29 бораца Власеничке бригаде Војске Републике Српске.

Kод Спомен-обиљежја на врху Рогосија код Власенице данас је служен парастос и положено цвијеће поводом 27 година од страдања 29 бораца Војске Републике Српске. Цвијеће су положиле породице погинулих, делегације Борачке организације Републике Српске, Oпштине Власеница, борачких организација, те сусједних општина, представници Планинарског друштва "Ацер" и Бициклистичког клуба "KПЛ"Власеница. Обраћајући се окупљенима, предсједник Борачке организације општине Власеница Миле Симанић рекао је да је Рогосија највеће стратиште на подручју општине Власеница. Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић рекла је да је 26. септембар тужан датум у историји ове општине. "Данас су нам осјећања помијешана, од туге и превеликог бола који највише…

Review Overview

User Rating: Be the first one !