Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Одржана сједница Скупштине општине

Одржана сједница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Власеница, на данашњој 27. редовној сједници, усвојили су буџет општине за 2020. годину у износу од 5.434.050 КМ, који је за 500.000 КМ већи од овогодишњег.
Начелник Одјељења за финансије Марко Тодоровић рекао је да се у плану буџетских прихода око 5.100.000 КМ односи на приходе од пореза, који су очекивани и оствариви, а 300.000 КМ на спољне изворе финансирања.

„Сваке године радимо и ребаланс буџета и повећавамо га. Ми смо изузетно задовољни и надамо се да ћемо и у наредној години радити ребаланс, наравно навише и да ће буџет ићи узлазним трендом, а то значи да ћемо бити у стању да сервисирамо све кориснике и да општина функционише без проблема“, додао је Тодоровић.

На данашњој сједници једногласно је усвојен приједлог Клуба одборника СНСД-а о формирању општинског фонда из којег ће се финансијски подржати рођење сваког дјетета на подручју ове општине.

Замјеник начелника општине Горан Ђурић рекао је да је у општинском буџету за 2020. годину планирано 20.000 КМ за ове потребе.

„Биће формирана комисија која ће израдити правилник на основу којег ће се финансијски подржати рођење првог, другог, трећег и четвртог дјетета. Искрено се надам да ће, уколико буде потребе, овај буџет бити знатно већи“, рекао је Ђурић.

На данашњој сједници усвојен је и приједлог о братимљењу општине Власеница са Анинским округом Вороњешке области у Руској Федерацији.

Ђурић је рекао да овај чин представља наставак сарадње са Анинским округом, с циљем успостављања чвршће привредне сарадње и привлачења руских инвеститора, који ће улагати у општину Власеница.

На сједници је усвојен и сет планских докумената из области цивилне заштите.

Одборници Скупштине општине Власеница, на данашњој 27. редовној сједници, усвојили су буџет општине за 2020. годину у износу од 5.434.050 КМ, који је за 500.000 КМ већи од овогодишњег. Начелник Одјељења за финансије Марко Тодоровић рекао је да се у плану буџетских прихода око 5.100.000 КМ односи на приходе од пореза, који су очекивани и оствариви, а 300.000 КМ на спољне изворе финансирања. "Сваке године радимо и ребаланс буџета и повећавамо га. Ми смо изузетно задовољни и надамо се да ћемо и у наредној години радити ребаланс, наравно навише и да ће буџет ићи узлазним трендом, а то значи да…

Review Overview

User Rating: Be the first one !