Home » Uncategorized @sr » У Власеници друга по значају манифестација обиљежавања Дана Републике

У Власеници друга по значају манифестација обиљежавања Дана Републике

Општина Власеница биће домаћин свечане академије коју 11. јануара организује Републички педагошки завод у оквиру обиљежавања Дана Републике Српске.

Свечана академија биће одржана у власеничком Средњошколском центру „Милорад Влачић“, гдје је данас одржан састанак, утврђени детаљи и одржана генерелна проба прославе, којој је присуствовала и савјетница за српски језик у Републичком педагошком заводу Силва Добраш.

Добрашева је рекла да Завод традиционално организује другу по значају манифесацију којом се обиљежава Дан Републике Српске.

– Обилазећи школе од Новог Града до Требиња схватили смо да у Власеници постоје ученици и запослени у школама који могу да одговоре овом задатку. Стога смо, у договору са локалном заједницом, одлучили да општина Власеница буде домаћин – рекла је Добрашева.

Вршилац дужности директора у Средњошколском центру „Милорад Влачић“ Илинка Нинић рекла је да ће културно-умјетнички програм бити богат и разноврстан, те да ће наступити ученици школе, као и основци и малишани из вртића.

У власеничком Средњошколском центру „Милорад Влачић“ биће уприличена и изложба ликовних и литерарних радова награђених на конкурсу који је Републички педагошки завод расписао поводом Дана Републике.