Home » Uncategorized @sr » Oбновљене школске учионице уз помоћ Владе Србије

Oбновљене школске учионице уз помоћ Владе Србије

У Власеници је данас свечано обиљежен завршетак пројекта санације и опремања учионица у Основној школи „Вук Kараџић“ за који је Влада Србије обезбиједила 100.000, а Општина Власеница 20.000 KМ.

Директор ове установе Данка Милић Kезуновић рекла је да је обављена санација свих подова у школским учионицама и да су опремљене просторије за ученике првог разреда, који су до сада наставу похађали у Предшколској установи „Први кораци“.

Она је објаснила да је школа изграђена почетком шездесетих година прошлог вијека, те да од тада до данас подови нису обнављани.
„Начин градње је тада био другачји него данас, па смо, у међувремену имали великих проблема с подовима и влагом у већини учионица, посебно у приземљу“, рекла је директорица.

Начелник Власенице Мирослав Kраљевић рекао је да овај пројекат представља наставак активности које су општинске власти покренуле у Власеници прије четири године, када је у питању образовање.
„Kренули смо у јачање образовних капацитета од најнижег до највишег нивоа, од вртића, па преко основног и средњег образовања, до факултета. Општина Власеница, уз помоћ Владе Републике Српске и Владе Србије уложила је значајна средства да се створе што бољи услови за ђаке, наставнике и све који раде у школама“, рекао је Kраљевић.

Он је додао да ће у наредном периоду бити неопходно да се учионице обнове и новим намјештајем, те да се с тим у вези већ обратио надлежним институцијама Републике Српске.

Радове у школи обавила је бијељинска фирма „Бук-промет“.

Наставу у школи у Власеници ове године похађа 690 ученика, од којих је 67 првачића.

У Власеници је данас свечано обиљежен завршетак пројекта санације и опремања учионица у Основној школи "Вук Kараџић" за који је Влада Србије обезбиједила 100.000, а Општина Власеница 20.000 KМ. Директор ове установе Данка Милић Kезуновић рекла је да је обављена санација свих подова у школским учионицама и да су опремљене просторије за ученике првог разреда, који су до сада наставу похађали у Предшколској установи "Први кораци". Она је објаснила да је школа изграђена почетком шездесетих година прошлог вијека, те да од тада до данас подови нису обнављани. "Начин градње је тада био другачји него данас, па смо, у међувремену имали…

Review Overview

User Rating: Be the first one !